Често задавани въпроси

Тук ще откриете отговорите на въпросите,
които най-често получаваме.

Какви са материалите, с които се принтират прототипите?

Материалите зависят от използваната машина и технология (и вашата крайна цел). Най-често използваните материали според технологията са: технология FDM – материал ABS; технология SLS – материал PA; технология SLA – материал фотополимер.

Как се формира цената и за колко време ще ми предложите оферта?

Ценообразуването се формира на базата на обема материал, който ще е нужден за изработката на вашия детайл. В зависимост от технологията, това може да са кубични сантиметри (см3) или милилитри (мл). Ориентировъчни цени на единица обем можете да видите тук. В изчисляването на обема влизат и всички поддържащи структури, нужни за изработката на проекта.

Колко време е нужно от подаването на заявката до получаването на прототипа?

Стремим се да сме сме колкото може по-бързи и нашата цел е да изпратим прототипа ви до максимум 3 работни дни. Това време обаче зависи от няколко неща: грешки в дигиталния модел, които нашите инженери трябва да поправят; големина, количество, сложност, натовареност на машините ни и, разбира се, вашите специални изисквания. Конкретният срок за реализация на вашия проект ще фигурира в офертата, която ще получите.

Нямам готов 3D модел, но имам чертежи, скици, идеи, които искам да реализирам – възможно ли е?

Да! Дори да е нужно да се започне от нулата, нашите дизайнери са готови да ви помогнат с изготвянето на 3D модел. Имаме възможност да изготвим 3D модел и от чертежи, скици, рисунки и т.н., както и да направим реплика на готова част, взимайки размерите ѝ чрез 3D сканиране и моделиране.

Какви файлови формати поддържате?

Накратко – всякакви. Опитваме се да ви улесним колкото може повече, така че ще приемем всеки от следните широко разпространени формати и ще го конвертираме безплатно:

ply, off, obj, 3ds, collada, ptx, v3d, pts, apts, xyz, gts, tri, asc, x3d, x3dv, vrml, aln, stl

Разбира се, ако има проблем с конвертирането или намерим потенциален проблем, ние ще се свържем незабавно с вас.

Ще поправите ли евентуални проблеми в моя 3D модел, ако се налага?

Да! Безплатно ще проверим и поправим проблемите в 3D модела ви при нужда. Ако грешките са прекалено комплексни или изискващи промяна в самия модел, незабавно ще се свържем с вас.

Какви са препоръчителните практики при моделиране?

Тук можете да изтеглите няколко документа, описващи минималните изисквания и добрите практики, за да може даден модел да бъде принтиран чрез някоя от технологиите, с които разполагаме.

Как ще получа прототипа си, когато е готов?

Детайлите по вашия проект ще бъдат изпратени с предпочитана от вас спедиторска фирма (например Еконт, Спиди, DHL, UPS и т.н.) за ваша сметка. Разбира се, можете да вземете и лично детайлите от нашия офис в София на адрес ул. Житница №44.

Какви са възможностите за заплащане на услугите?

Ще се съобразим с най-удобния за вас начин на плащане – наложен платеж, банков превод, PayPal, ePay и т.н. Ако ви е необходима фактура, е добре предварително да изпратите данните за фактуриране.

Има ли минимално количество или стойност на поръчка?

В SolidFill имаме минимална стойност на поръчката от 30 лв без ДДС. В рамките на тази сума можем да произведем колкото бройки могат да се съберат от желания елемент или продукт.

Нуждая се от спешно изработване на прототип, възможно ли е?

Да, независимо колко сме натоварени, е възможно да започнем работа по поръчката ви веднага, като е нужно да се свържете с нас за повече подробности.

Имате идея?

Изпратете ни своя проект!
© 2022 SolidFill, All Rights Reserved
1612, София, България,
ул. "Житница" №44
+359 888 722 894
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram