Обратно към услуги

Вакуумно леене

С технологията, наречена вакуумно леене, се произвеждат пластмасови детайли, излети от висококачествен полиуретан.

Те се създават в кратки серии (20-500+ бр.) в рамките на дни.

Предимства на работата с вакуумно леене

Най-голямото преимущество на този метод е, че няма нужда от изработването на инструменти и метални матрици, което е скъп и бавен процес. В същото време се постига перфектен външен вид на краен продукт, готов да достигне вашите клиенти.
Тъй като детайлите са излети, а не принтирани, здравината им е голяма и предвидима. Разполагаме с широка гама от материали, които ще задоволят почти всяко изискване – имитиращи ABS, Nylon, PP и други полимери, гъвкав, негорим, прозрачен и т.н.
Вакуумно леене
От една матрица, в зависимост от детайла, могат да бъдат изкарани от 10 до 30 бройки, преди да започне да деградира.
Вакуумно леене
За да изработим силиконовата матрица, първо е нужно да 3D принтираме прототипа с възможно най-точната технология, което включва и най-добър външен вид.
Вакуумно леене

Процес

Процесът, преди да започне самото производство на детайлите в кратка серия, обикновено трае около 3-4 дни. За да изработим силиконовата матрица, първо е нужно да 3D принтираме прототипа с възможно най-точната технология, което включва и най-добър външен вид. По избор детайлът може да се обработи (боядиса, лакира и т.н.) до желания външен вид. Този процес отнема около 2-3 дни, а след това започваме да изработваме матрицата, което обикновено отнема още 1 ден. Така можете да получите първите 10-15 бройки за по-малко от седмица.

Детайлни стъпки

Ето и стъпките, от които се състои процесът по вакуумно леене:

1. Изготвяне на 3D модел на детайла, който ще се изработва (не е нужно, ако разполагате с физическия детайл)
2. Принтиране на прототип с високо качество и външен вид (не е нужно, ако разполагате с физическия детайл)
3. Обработка на прототипа. Ако е нужно, се прави боядисване, лакиране и т.н., до постигане на желания външен вид
4. Изливане на силиконовата матрица в специална машина
5. Изливане на полиуретана в силиконовата матрица в специална машина, в която се втвърдява
6. Оувърмолдинг на вложки, пинове, инсърти, както и оувърмолдинг с няколко материала, например твърд и гумен (тази стъпка не винаги е необдходима).

Резултат

От една матрица, в зависимост от детайла, могат да бъдат изкарани от 10 до 30 бройки, преди да започне да деградира. Обикновено, след като я изработим, можем веднага да започнем леенето на детайлите в нея и за 1 ден да произведем около 10-15 бройки. Ако са нужни повече детайли за кратко време, винаги можем да започнем производството с повече от една матрица.

Свържете се с нас за повече информация.

Имате идея?

Изпратете ни своя проект!
© 2022 SolidFill, All Rights Reserved
1612, София, България,
ул. "Житница" №44
+359 888 722 894
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram