Триизмерният печат е на път да създаде истинска нова ера за креативните професии като създаването на бижута или модата.
3D принтирането е отличен метод за прототипиране на бижута.

Творчески приложения

3D принтирането може да улесни значително работата на дизайнери, рекламисти и хора на изкуството, позволявайки им бързо и лесно да създават модели и прототипи. Една от областите, които от години използват активно тази технология, е архитектурата. В нея създаването на модели и проекти е много по-лесно.
Триизимерно принтиране е синоним на креативност и естетика. С времето този процес е намерил приложения в създаването на нови дизайни на бижута, в модата, скулптурата и други индустрии. В тях до този момент процесът не е бил практически възможен. Технологията и начинът ѝ на работа въвежда радикално нов метод на коцептуално мислене. Тя отключва недостижим потенциал за всички, които могат да я усвоят. Създаването на форми добива друг смисъл, премахвайки всички бариери в материалното производство.
3D принтирането е отличен метод за прототипиране на бижута.
3D печатът е способен многократно да усили креативните заложби на всеки творец.
3D принтирането е отличен метод за прототипиране на бижута.
3D принтирането е отличен метод за прототипиране на бижута.

Методи и материали

Повечето принтери използват висококачествени материали от пластмаса. Ето защо и принтираните продукти са от пластмаса, като за някои проекти това може да са желаните крайни продукти. Материалите обикновено са от много високо качество и разнообразие. Следователно различните, предварително планувани функционалности на дизайна са лесно постижими – здравина, еластичност и др. 3D принтирането позволява много повече от творене на пластмасови бижута или скулптури. Принтираните обекти лесно могат да бъдат превърнати в матрици и по-късно, чрез конвенционални производствени методи, моделирани в произведения на изкуството от различни материали – например скъпоценни метали.
Всички методи на триизмерното принтиране са подходящи за създаването на изкуство. Всеки един от тях –FDM или SLS – има своите предимства и минуси, но в зависимост от проекта, който имате, ние, от SolidFill, ще ви насочим към най-подходящия за вас.

Не знаете откъде да започнете?

Свържете се с нас, за да отговорим
на всичките ви въпроси!

Имате идея?

Изпратете ни своя проект!
© 2022 SolidFill, All Rights Reserved
1612, София, България,
ул. "Житница" №44
+359 888 722 894
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram