3D печатът е страхотен инструмент за прототипиране, който намалява значително времето и цената

за създаване на прототипи. Същевременно стимулира иновациите и креативността.
3D печатът е страхотен инструмент за прототипиране

Общо за прототипирането

Технологията на 3D принтирането/бързо прототипиране намалява драстично сроковете за доставка, разходите и допустимите грешки при създаването на нов продукт. 3D принтираните модели са ценни инструменти за комуникацията, предаване на идеи между колеги, клиенти и търговци по начин, по който компютърен модел никога не би могъл да бъде от такава полза, тъй като възприятията на хората към физически обект са много по-различни.
3D печатът е страхотен инструмент за прототипиране
Чрез прототипирането екипите могат да видят и докоснат физическия модел преди влизането му в  масово производство.
3D печатът е страхотен инструмент за прототипиране
Новите продукти са това, което движи компанията напред и ѝ дава конкурентно предимство за генериране на печалби. Прототипите на нов продукт са неразделна част от този процес.

Концептуална разработка

Независимо дали в малък, среден или голям бизнес, развитието на нови продукти е важна част от развитието на компанията. Новите продукти са това, което движи компанията напред и ѝ дава конкурентно предимство за генериране на печалби. Прототипите на нов продукт са неразделна част от този процес. Чрез тях екипите могат да видят и докоснат физическия модел на прототипа, преди да влезе в масово производство. Самата концепция на продукта може да бъде изпробвана, а деформации, дефекти или неточности могат лесно и бързо да бъдат идентифицирани и по-късно променени в софтуерния модел на продукта.
Концептуалната разработка обикновено означава тестване на различни идеи до постигането на най-приемливия вариант на продукта за началото на масово производство.

Функционално прототипиране

Докато концептуалното моделиране тества външния вид и основно естетическите качества на продукта, функционалното прототипиране набляга на различните производствени качества на дадения модел.
Нуждата от тестове е неоспорима, но създаването на функционални модели остава скъп, времеемък и неефикасен метод. Но чрез услугите на SolidFill ще създадете вашите здрави и висококачествени прототипи. При нужда те биха издържали на температурен, химически и механичен стрес. Вие ще имате възможност да използвате реалистични модели, които преставляват точно копие на вида и усещането на вашия краен продукт, без ненужното губене на време за доставка.
Част от функционалностите, които могат да бъдат изтествани, са поведение при триене, еластични връзки, комбиниране на материали, сурогатни части, тестове във въздушен тунел и други.

Не знаете откъде да започнете?

Свържете се с нас, за да отговорим
на всичките ви въпроси!

Имате идея?

Изпратете ни своя проект!
© 2022 SolidFill, All Rights Reserved
1612, София, България,
ул. "Житница" №44
+359 888 722 894
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram