В съвременната медицина триизмерното принтиране се използва по следните начини:

Създаване на протези и импланти

Изработката на протези е голяма и важна част от медицинските науки. Въпреки дългата им история, все още продължава да е трудно да се проспособят стандартни части към многобройните чисто физически различия на пациентите.

3D принтирането е водеща технология при съвременното производство на протези. Тя дава възможност да се изработват персонализирани части въз основа на предварително зададени 3D модели. Тези компютърни модели обикновено са налице, благодарение на други модерни технологии като медицинско 3D сканиране, така че технологията не отнема много ресурс и промени, за да бъде внедрена. Материалите, които използват новите 3D принтери, са специално създадени за тези медицински приложения и са одобрени от световни асоциации и агенции.
3D печатът на протези или модели на части от човешкото тяло носи огромна полза на съвременната  медицина
3D печатът на протези или модели на части от човешкото тяло носи огромна полза на медицината.
3D принтирането има все по-силно участие в денталната медицина
3D принтирането има все по-силно участие в денталната медицина.

Стоматология и зъботехника

В денталната медицина 3D принтирането замества някои традиционни методи за изработка на зъбни протези, корони, мостове, импланти, хирургически помощни инструменти и пособия за подравняване. Триизмерният печат значително съкращава времето за производство, намалява разходите и често дава по-качествен краен продукт. За да се отговори на изискванията на бранша, използваме най-прецизните технологии – SLA, DLP, Carbon – и специални биосъвместими смоли и полимери.

Симулация на сложни хирургически манипулации

Всеки от нас има уникална по рода си физиология. Когато пациент има нужда от сложна операция, е много малко вероятно, че тя ще наподобява напълно операция на друг пациент. Това е причината хирургическите манипулации да имат нужда от внимателно планиране, съобразено със състоянието на човека. Триизмерно сканирани и принтирани части от тялото дават на хирурзите точно този персонализиран с физиологията на пациента анализ. Технологията позволява костните структури на самия човек да се принтират и покажат точните травми и фрактури извън тялото. Това предоставя възможността за специалистите да изготвят най-добрата стратегия за опериране на конкретния пациент.

Не знаете откъде да започнете?

Свържете се с нас, за да отговорим
на всичките ви въпроси!

Имате идея?

Изпратете ни своя проект!
© 2022 SolidFill, All Rights Reserved
1612, София, България,
ул. "Житница" №44
+359 888 722 894
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram