Технологията за 3D Печат – FDM използвана за направата на човешки бюст

Технологията за 3D Печат – FDM използвана за направата на човешки бюст

Скриин Брадърс Продукшън ООД са продуцентска компания, която е здраво стъпила на българския пазар вече повече от 10 години. Техни клиенти са Vivacom, VW България, IKEA и много други фирми. Служителите са професионалисти на световно ниво, което проличава от качеството на завършените им проекти.

Казусът:

Проектите, с който СолидФил най-често се захваща са предимно от инженерно естество, но напоследък се засилва интереса и на такива, които са свързани с други отрасли. Фирма ‘‘Скриин Брадърс Продукшън ООД‘‘, прояви желание за съвместна работа с нас по-един от новите им проекти, в който бе необходимо изключително внимание и бързо справяне с задачата, поради краткия срок за изпълнение. Задачата бе да се изработят 2 човешки бюста в реален размер на горната част на тялото, а срокът поставен от поръчителя ‘‘app Trading 212’’, 5 дена.

Процесът:

За да бъдат 3D Принтирани необходимите детайли по проекта, на първо място винаги трябва да има 3D Модел на желания финален продукт. В случаи, в които такъв не е налице, се пристъпва към изработка на такъв, посредством 3D Сканиране или на базата на предоставен чертеж, или снимка. Този проект беше по-специфичен, тъй като изискваше да се сканира реален човек, за щастие, ние работим с партньори, които извършват 3D Сканиране на хора, те успяха бързо да откликнат на молбата ни и в рамките на ден вече имахме финални 3D Модели. След получаването им, колегите ги разделиха на 20 части, за да може да бъдат изработени възможно най-бързо на всички налични машини, работещи с тази технология. Технологията, на която се пряхме беше FDM, а материалът, ABS.

След 3 дена неспирна работа, последния детайл беше изваден от 3D Принтера Dimension sst 120es. След това последва сглобяване на всички тези части, което е доста сложен и изискващ внимание процес, но наличното време беше оскъдно. Въпреки това екипът на СолидФил успя да се справи с задачата.

Отзив:

От екипа на фирма ‘‘Скриин Брадърс Продукшън ООД‘‘, споделят, че за наличното време ние от СолидФил сме се справили на изключително професионално ниво и сме оправдали техните очаквания.

No Comments

Post A Comment