Руски хеликоптери изработени с помощта на технологиите за Бързо Прототипиране

Руски хеликоптери изработени с помощта на технологиите за Бързо Прототипиране

Предходната седмица на изложението HELIRUSSIA 2018 проведено в Москава, Андрей Богински, изпълнителният директор на компанията Руски Хеликоптери – 24-тият по-големнина в света изпълнител по-отбраната , приветства ролята на технологиите за Бързо Прототипиране в този сектор.

На тазгодишното изложение компанията ще обяви следващото поколение хеликоптери – Mi-171A2. А основна тема ще е употребата на технологиите за Бързо Прототипиране и различното им приложение.

3d helikopter

Модернизация на легендата

По настоящем компанията извършва своето производство в 5 различни фабрики разпръснати из Русия. Дъщерната компанията Progress Arsenyev Aviation е една от тези фабрики в покрайнините на източна Русия.

Основана през 1936 година Progress AAC започва своята дейност, като предприятие за ремонтиране на въздушни машини. Към момонета заводът е нагърбен с изработката на машини, като бойния хеликоптер Kamov Ka-52 ‘’Alligator’’ и новия многоцелеви хеликоптер Ka-62.

След модернизацията на завода, сега компанията използва технологиите за 3D Принтиране за изработка на матрици и образци за компоненти от серията Ka-62.

За технологията FDM, фабриката разполага с 3D Принтера на Stratasys FORTUS 900MC. Неговата работна площ е от порядъка на 91.5 х 61 х 91.5 см. Това е едно от най-големите легла за 3D Печат в света. Progress AAC разполага и с технологията Binder Jetting.

3d Fortus-900mc

Разрастваща се индустрия

Още при получаването на своя пост като изпълнителен директор, Догински казва‚‘‘ Нашата цел за близкото бъдеще е разработката на нови продукти и подобряването на качеството на услугите ни. По-конкретно трябва да създадем система за обслужване, която среща общите интернационални интереси‘‘.

 

Източник: https://3dprintingindustry.com/news/russian-helicopters-backs-additive-manufacturing-future-aviation-133704/

Етикети: 3D Принтиране, Бързо Прототипиране, 3D Технологии, 3D Принтер

No Comments

Post A Comment