Първите 3D Принтирани метални джанти за автомобили

Първите 3D Принтирани метални джанти за автомобили

Американската компания за производство на джанти HRE Wheels представи първите в света 3D Принтирани титаниеви джанти изработени посредством технологиите за Бързо Прототипиране в колаборация с гиганта GE Additive.

car - 3d printed wheel

Новата прототипна серия на джанти, позната с името ’’HRE3D+’’, има за цел да покаже как новите технологии ще повлияят на бъдещи дизайни, като дават неогранични възможности с материали, като титан.

re-3d-prototype-titanium-wheel-04

Подобни 3D Принтирани елементи ще се превърнат в голям фактор при производството на автомобилни джанти и други компоненти, най-вече поради ефективността и оптимизацията на използваните ресурси за направата им. При конвенционалните методи за изработка на джанти, 80 % от първичния материал се премахва и голяма част от него не се използва, докато при 3D Принирането използването на материали се оптимизира максимално, като остатъка на материала може да се рециклира.

3d printed

Като допълнение, титаният е почти перфектният материал за изработка на джанти, тъй като здравината му е занчително по-голяма от тази на алуминия, а корозията е незначителна. Комбинирани, тези белези на иновативните 3D Принитрани джанти ги правят по-леки, здрави и интригуващи от конвенционалните.

Подобна джанта, изработена посредством технологиите за 3D Печат,  позволява на дизайнерите да изработят нещо невиждано до сега, без да имат граници в дизайна, като при конвенционалните методи.

3d-prototype-titanium-wheel-05

Новата концепция на HRE3D+ позволява на иновативните дванти да се изрбаотват от 5 отделни компонента, които се сглобяват в последствие с отделен централен компонент към карбонова рамка с титаниеви нитове. Колкото до дизайна, той просто може да Ви остави без думи. Не може да го сравните с нищо, което сте виждали досега.

‘‘ Това е един изключително важен и вълнуващ проект за нас, като дори успяваме да дадем поглед над бъдещето, което ни очаква, твърди президента на HRE, Алан Пелтиер. ‘‘ Съвместаната ни работа с екипа на GA Additive ни даде достъп до най-новите технологии за бързо Прототипиране, както и до професинален екип от инжинери, благодарение на който успяваме да преминем границите на възможностите си с наличните до сега технологии. За нас това партньорство ни тласка напред към бъдещето‘‘.

Етикети: 3D Принтирани, 3D ТехнологииИновация

Източник: https://www.carscoops.com/2018/11/worlds-first-3d-printed-titanium-wheels-just-insane-look/

No Comments

Post A Comment