Възпроизвеждане на исторически артефакти чрез 3D Принтиране

Възпроизвеждане на исторически артефакти чрез 3D Принтиране

Компаниите Google и Stratasys пресъздават исторически монументи посредством технологиите за 3D Принтиране.

3d printed history

Благодарение на партньорството между двете компании историците вече имат възможността да пресъздават редица артефакти, както дигитално, така и физически, имайки за цел да повишат интереса на обществото към историята.

Пресъздаването на физическите обекти се случва под ръководството на екипи от Google, с помощта на 3D Принтери от Stratasys, като  Stratasys J750. Чрез 3D Принтиране археологическите обекти могат да се съхраняват по-ефикасно и да бъдат представяни пред по-широка аудитория.

От Google Arts and Culture, успяват да възстановят рядки гипсови отливки, открити в Гватемала през 17 век. Повече от 100 години тези реликви се съхраняват в специализирани помещения в Британския национален музей. С помощта на 3D Сканиране, дизайнери успяват успешно да ги пресъздадат и физически чрез 3D Принтиране с принтерите на Stratasys.

historical_artifacts

’’Проектът имаше за цел намирането на начин за пресъздаване на тези монументи, за да са достъпни за повече хора. Това е и моментът, в който се насочихме към технологиите за 3D Принтиране ‘‘, казва Браян Алън – технологичен дизайнер в Google.

“С новата вълна от материали за 3D Принтиране на пазара, ние можем да предоставим по-добро качество и механични свойства на крайните детайли, които произвеждаме, като по-този начин се доближаваме максимално до оригиналните образци ‘‘.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20190131-google-arts-and-culture-stratasys-team-up-on-3d-printing-historical-artifacts.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Сканиране, 3D Технология

No Comments

Post A Comment