Volkswagen планират използването на метално 3D Принтиране

Volkswagen планират използването на метално 3D Принтиране

Автомобилният гигант Фолксваген е първият автомобилен производител, който използва най-новата технология за 3D Принтиране: ‘‘HP Metal Jet’’, която опростява и ускорява процеса на метален 3D Печат. Най-големият производител на автомобили в света разкрива своите планове за използване на технологиите за 3D Принитране за масово производство на автомобилни части, в това число скоростни лостове и персонализирани надписи.

volkswagen-plan-to-use-3d-metal-1

Заедно с производителя на 3D Принтери HP и производителя на автомобилни части GKN Powder Metallurgy, Фолксваген се устремяват към развитието на технологията, с цел масово производство.

Доктор Мартин Гоеде, началник на отдела по технологично планиране за Фолксваген, казва: ‘‘Автомобилното производство се сблъсква със сериозни заплахи: клиентите ни очакват все повече обновления. Докато в същото време, сложността на детайлите нараства с броя нови модели, които излизат на пазара. Поради тази причина разчитаме на иновативни технологии, благодарение на които можем да подсигурим качествено и бързо производство. Технологиите за 3D Принитране играят важна роля за производство на отделни компоненти‘‘.

Автомобил създаден от Фолксваген обикновенно е съставен от около 6000 до 8000 отделни части. Компанията вече има около 90 части, които планира да бъдат изработени посредством технологиите за 3D Принтиране. С новата технология за 3D Печат, предоставена от HP (3D Metal Jet), продуктивността се увеличава с около 50 пъти в сравнение с други технологии от тази сфера. Тя позволява производството на редица части, като успоредно с това намалява времето за тяхната изработка.

volkswagen-plan-to-use-3d-metal2

От компанията се стремят да развиват все повече технологията, като за целта си сътрудничат с HP и GKN. Планът е да могат да предлагат подобен вид индивидуализирани компоненти на своите клиенти възможно най-скоро.

През следващата година от GKN искат да стартират процес, заедно с Фолксваген, който ще има за цел улесняване на автомобилното производство, като за целта доста компоненти ще бъдат 3D Принтирани.

‘‘Най-вероятно скоро няма да може да сме свидетели на асемблиран автомобил, изработен изцяло от технологиите за Най-вероятно скоро няма да може да сме свидетели на асемблиран автомобил, изработен изцяло от технологиите за 3D Принтиране, но броя и размерите на 3D Принтираните части в автомобилите ще нараства значително‘‘, обеснява Доктор Гоеде.

‘‘Приложенията за тези технологии са безброй – само автомобилният сектор и медицинският сектор произвеждат билиони  сектор произвеждат билиони 3D Принтирани части всяка година‘‘, твърди Дион Вейслер – изпълнителен директор в HP.

Източник:http://www.3ders.org/articles/20180912-volkswagen-plan-to-use-3d-metal-printing-for-mass-production.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии, 3D Автомобили

No Comments

Post A Comment