Великобритания тества 3D Принтери, за попълване на дупки по пътя

Великобритания тества 3D Принтери, за попълване на дупки по пътя

 Пътната мрежа на Великобритания скоро ще бъде ремонтирана с помощта на 3D Принтери, които ще могат да запълват дупките в рамките на минути.

Цяла флотилия от автономни пътни превозни средства или дронове ще сканира пътищата, в търсене на пукнатини и поправяйки ги преди да са се превърнали в дупки. След като бъде установена пукнатина, специализирани роботи с прикачени 3D Принтери към тях, ще полагат асвалт, като така ще поправят пътищата.

Addibot_3d

Според експертите автономните машини ще могат да функционират през нощта, като по-този начин ще се избягват дневните ремонтни дейности, а трафикът ще бъде облекчен.

Марк Миодовник, професор в Лондонския университет, твърди, че градската управа работи с експерти в сферата, за да постигнат максимални резултати.

На фестивала на науката в Челтнъм, той обявява на база на събрани данни, че пътната мрежа на Великобритания е в процес на разруха, а властите не разполагат с необходимите средства за излизане от ситуацията.

3d_printed_fixed holes

Той казва, ‘‘ Нашата идея е, когато се появят малки пукнатини ние трябва да ги виждаме – например един дрон би могъл да ги забележи, докато друг ги поправя‘‘.

‘‘ Процесът може да се извършва нощем в рамките на няколко минути. Машината спира върху пукнатината, поправя я и готово‘‘.

‘‘ Според мен работата на автономни машини с прикрепени 3D Принтери към тях през нощта, няма да повлияе негативно на трафика‘‘.

‘‘Това ще е голяма крачка в бъдещето за всички нас. Това, което е постижимо днес за реновирането на градовете ни е вълнуващо постижение в животите на всички нас‘‘, добавя професорът.

Професор Миодовник твърди, че технологиите за 3D Печат, могат да се използват и в строителния бранш, със специални машини, които попълват дупки и фуги.

Роб Ричърдсън, директор на националния институт по иновативн роботика към университета в Лиидс добавя, че технологиите може да се използват и за поправка на тръби, преди те да се спукат, и да се полагат грижи за основни пътни артерии, без да се налага те да се затварят за дълго време.

‘‘ Нашата цел е роботите да поемат по-прецизните ремонтни задачи, с цел избягване от нуждата за по-сериозни ремонтни дейности в сърцето на градовете‘‘.

Етикети: 3D Принтери, 3D Технологии, 3D Иновации

Източник: http://www.3ders.org/articles/20180615-britain-is-testing-robots-with-3d-printers-that-can-fill-in-potholes-within-a-minute.html

No Comments

Post A Comment