Ускорена разработка на военноморски части чрез 3D Принтиране

Ускорена разработка на военноморски части чрез 3D Принтиране

Глобалният технологичен лидер и експерт в сферата на 3D Технологиите, GE е получил поръчка от американската служба за морски изследвания на стойност 9 милиона долара. Компанията стартира нова кампания, която ще има за цел ускоряване на процеса по изработка на резервни части за военноморските кораби, самолети и други важни машини. Ключ към новата кампания ще е създаването на така наречените ‘‘дигитални двойници‘‘ на вече налични компонентим, като те ще позволят 3D Принтиране на тези части по-всяко време.

Новата програмна кампания ще е със срок четири години и представлява колаборация между редица правителствени изследователски и научни организации. Тя ще окаже голямо влияние, когато става на въпрос за замяна на стари части, които вече не се произвеждат. Възрастта на средностатистическия военноморски съд е около 17 години, като най-стария такъв е произведен през 1970 година.

Според старши инжинера в сферата на Бързото Прототипиране в GE – Ади Макинди, ‘‘Основното предизвикателство, когато става въпрос за 3D Принтиране е умението да се репликира с точност вече налична част, като се имат в предвид геометрията и материала и. Предвид тежките условия, на които ще са подложени тези компоненти, не трябва да се правят изключения по отношение на качеството и здравинта им.

printing-digital-twins

Дигиталните двойници, които се изработват в момента от компанията , ще намерят своето приложение в сектори, като енергииния и авиациония. Тези модели ще са еквивалентни двойници на вече налични части, които се използват към момента в военноморския сектор, както и на нова техника, която се произвежда в момента. Информацията за направата им ще бъде набавена от специализирани 3D Скенери, а в последствие ще се обработи.

Тези двойници, ще могат и да се коригират, когато е нужно. Използването на толкова прецизна технология за пресъздаването на подобни части е изключително важно , тъй като ще позволи по-бързото сертифициране на тези компоненти.

development-of-naval-parts-with-3d-printing

Подобни 3D Технологии се използват и в автомобилния сектор. Множество ретро автомобили имат части, които вече не се произвеждат и няма как да се произвеждат, което налага използването наножество ретро автомобили имат части, които вече не се произвеждат и няма как да се произвеждат, което налага използването на 3Д Технологиите.

Четиригодишната кампания ще се проведе в два етапа. Първият етап ще бъде фокусиран върху разработката на софтуер и хардуер, а вторият върху изработването на специализирана система за изработка на частите.

Източник:http://www.3ders.org/articles/20180503-ge-awarded-9m-to-speed-up-development-of-naval-parts-with-3d-printing-digital-twins.html

Етикети: 3D Принтиране , 3D Технологии , Бързо Прототипиране , 3D Скраниране

No Comments

Post A Comment