Технологиите за 3D Печат в помощ на Karcher

Технологиите за 3D Печат в помощ на Karcher

3D Принтирани охлаждащи ядра изработени от британската инжинерна фирма Renishaw, помагат на компанията производител на почистващи машини Karcher, да съкрати времето за охлаждане при процеса за формоване с 55%. От Karcher сега могат да произвеждат повече обвивки за машините си, за по-кратък период от време, благодарение на технологиите за 3D Печат.

Сигурно си мислите, че от немската компания Karcher, ще се радват на големия наплив от поръчки на продукта им ( K2 почистваща машина под налягане), отличителна, ярко-жълта машина, която може да бъде използвана за почистване дори и на най-замърсените външни повърхности. Но преди да започнат да се радват на големия интерес, от Karcher първо трябва да променят начина на производство на продукта си, с цел справяне с търсенето.

По-настоящем, от компанията могат да произвеждат около 9 000 жълти обвивки за своята машина, на ден (по-1 500 на всяка от своите шест формовъчни машини), но при възможност от достигане на пълен капацитет на производство, машините и персонала биха могли да произвеждат по 12 000 обвивки на ден.

3D_Print

След откриване на проблема в производствения цикъл, от компанията поискват помощта на англииската инжинерна фирма Renishaw PLC, в опит да подобрят производството. Докато закупуването на още формовъчни машини би увеличило капацитета на производство (на доста висока цена), от Reinshaw успокояват Karcher, че ще отстранят този проблем при значително по-малко разходи. Като намалят времето за изстиване при процеса на формоване.

Според Renishaw, шестте формовъчни машини на Karcher наскоро са били оборудвани със специални 3D Принтирани охлаждащи ядра, намалявайки времето за изстиване на детайлите от 22 на 10 секунди, което е снижаване с цели 55%.

Vacuume_casting

От фирмата използвали симулации за анализиране на настоящия процес, за да намерят най-добрия начин за съкращаването му. Използвайки данните от тези симулации, от екипът на Renishaw успяват да представят план с подобрения за Karcher, в който изтъкват, че чрез технологиите за 3D Печат процесът може да бъде значително съкратен и подобрен.

Най-важното е, че необходимите части за осъществяването на това съкращаване на времето за охлаждане, могат да бъдат изработени само чрез технологиите за Бързо Прототипиране.

След потвърждаване на тези промени, екипът се спира на нов матричен дизайн, който ще използва две 3D Принтирани ядра за да се осигури нужното охлаждане в дадени участаци на матриците.

След заснемане на матриците със специални камери, се установява, че новият дизайн работи матричната температура е понижена от 110 на 70 градуса, тоест времето за изстиване е смъкнато с 55%, което позволява на Karcher да произвежда нужното количество машини.

Сега дневното количество за производство е повишено от 1 496 на 2 101 матрици, което означава, че с шестте си машини компанията спокойно може да достигне целта си, от 12 000 броя на ден.

От Karcher остават доволни от ползването на 3D Технологиите и заявяват, че ще променят начина по-който произвеждат своите матрици.

Източник:http://www.3ders.org/articles/20170721-renishaw-uses-3d-printing-conformal-cooling-to-blast-away-karchers-pressure-washer-bottleneck.html

Етикети:  3D Технологии, 3D Принтиране, 3D Машини

No Comments

Post A Comment