Тазгодишните Оскар статуетки 3D Принтирани в Ню Йорк

Тазгодишните Оскар статуетки 3D Принтирани в Ню Йорк

,,И оскарът отива при…“ са думите които всеки очакваше да чуе на тазгодишната церемония по връчването на Оскарите. Този сезон на Оскарите беше запомнящ се. Но някъде между цялото шумотевене на критиците ; списъци , партита на червения килим и постановки в последния момент , изплува друга история – не за това при кого ще отиде Оскарът , а откъде всъщност е дошъл.

Тазгодишните традиционни Оскар-статуетки биват 3D Принтирани от Polich Tallix Fine Art Foundry , намираща се в горен Ню Йорк.

3D_printirani_statuetki

Класически и съвременен 3D Принтиран Оскар.

‘‘Номерът бил да не ги правят прекалено различни ,‘‘ казва Даниел Плонски , майстор в предприятието.

Когато Polich Tallix получават задачата да произведат 60 златни 3D Принтирани статуетки миналата година , от Академията за Филмови Изкуства и Науки настояват наградите да наподобяват оригиналните Оскар-статуетки от 1929 година .

Плонски започва с 3D Сканиране на старинна и съвременна статуетка , след което заема необходими количества и от двете , постигайки нов дизайн.Дигиталните скици след това биват 3D Принтирани , оформени и отляти във восък.

След това отбор от специалисти покрива всяка восъчна статуетка в керамична обвивка , която впоследствие изсушават и обгарят , при температура от 1,600 градуса по Фаренхайт . Обгарянето кара восъкът да се разтопи , оставяйки празна Оскаро-образна форма , готова да бъде ръчно отлята в течен бронз , при над 1,800 градуса.След като се охлади и опесъчи , фигурата най-накрая бива обляна с финален пернаментен слой от 24-каратово злато.

Резултатът е изтънчена , и старателно ръчно изработена възстановка.Докато параметрите си остават почти еднакви- статуетката е 13.5 инча висока и тежи 8.5 паунда – лицевите белези са по очертани , включително по остър намек за уши и коса .Мечът на статуетката също лежи в по-очертан релеф между краката на Оскара .

3D_printirani_oskari

Оскарите за 2017г. 3D Принтирани от Polich Tallix.

‘‘ Има гордост‘‘, казва Адам Демчак , изпълнителен вицепрезидент на Polich Tallix . ‘‘Има вълнение‘‘.

Част от това вълнение е поради факта , че като милионите зрители по света , дори Демчак не знае кои са спечелилите. Polich Tallix също така е нагърбена и с гравирането на 223 бронзови табели с имена – една за всеки номиниран. Спечелилите носят своите Оскари на Губернаторския бал , където гравиращата станция на Polich Tallix персонализира всяка статуетка с отвертка и два винта.

‘‘Когато се качат , ние сме готови да действаме ‘‘, заявява той. ‘‘Прикрепваме табелите с имената , уверяваме се че изглеждат добре , избърсваме статуетката и им я връщаме.

Но до този момент , дори и отборът на Polich Tallix остава в тъмното , запазвайки се за златния блясък на 60 сияещи Оскар-статуетки .

Осемдесет и деветите награди на Академията за Филмови Изкуства и Науки се проведоха на 26 Февруари от 5:30 следобяд в Долби театъра в Холивуд .

Източник : http://www.3ders.org/

Етикети : 3D Принтирани ; Специалисти3D Сканиране

No Comments

Post A Comment