Светът приветства първия 3D Принтиран гръбначен имплант от Zimmer Biomet

Светът приветства първия 3D Принтиран гръбначен имплант от Zimmer Biomet

Американската компания производител на медицински устройства Zimmer Biomet е получила разрешение за изработка на първия 3D Принтиран гръбначен имплант.

Новата титаниева система е получила високо оценено разрешение, което означава, че ‘‘ е поне толкова безопасна и ефективна, колкото вече наличните и готови за производство такива системи на пазара.

Новините за този напредък са от голямо значение за индустрията, за 3D Принтиране, като се има в предвид, че компанията Biomet има установени приходи за 2017 г., в размер на 7.824 билиона долара, което я прави изклюяително успешна и атрактивна на пазара.

3d_zimmer2

Максимална осеоинтеграция

През последните години ортопедията е свидетел на масирано разпространение на 3D Принтирани продукти в този сектор.

Относно първия си 3D Принтиран гръбнак, фирми като Zimmer Biomet, Stryker, SI-BONE и други получават своето разрешение едва сега.

А от интервюта с прочути ортопедияни хирурзи, като Др. Бруно Гъбато в Бразилия, става ясно, че вярата в технологиите за 3D Печат става все по силна.

Според Ребека Уитней, генерален мениджър на гръбначния отдел в Zimmer Biomet, един от основните плюсове на 3D Технологиите е осоинтеграцията.

Перфекният баланс

Др. Франк Шваб, главен в отдел гръбначни травми за болницата по специални процедури в Ню Йорк е редовен клиент на продуктите на Zimmer Biomet, а неговата обратна връзка е ключова относно разработката на бъдещи продукти.

3d zimmer

‘‘ Титаниевата система за гръбначни импланти Zyston Strut е налична за изработка в прави и извити профили и е разработена специално за да допринесе за опция, която оптимизира баланса между здравина и капацитет на устройството‘‘, твърди Др. Шваб.

Като заключение, той казва, ‘‘ Работил съм с много продукти от компанията и с нетърпение очаквам да предложа на своите клиенти иновативния, 3D Принтиран гръбначен имплант‘‘.

Източник:https://3dprintingindustry.com/news/zimmer-biomet-introduces-first-3d-printed-spinal-implant-market-133727/

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии, 3D Иновации

No Comments

Post A Comment