Супер бомба на 3D Принтери

Супер бомба на 3D Принтери

Инжинерите в изследователската лаборатория на Еър Форс използват 3D Принтери за разработката на Супер бомба. Твърдят, че 3D Принтирана обвивка за бомбата, ще произведе по-мощен  взрив, с по-малък периметър.

Използването на 3D Принтери става все по-популярно сред военните проекти. Например, по-рано през годината видяхме как армията тества 3D Принтирани дронове и 3D Принтирани гранатомети, с цел модернизация на оборудването.

Но, най-скъпото приложение на 3D Принтирането сред военните проекти, е при тези на Еър Форс, които имат цяла лаборатория посветена на експерименталното 3D Принтиране.

Инжинерите в лабораторията споделят, че използват технологиите за бързо прототипиране, за разработката на следващата по-сила на взрива Супер бомба. Текущата версия на оръжието е под наименованието ,,Майката на всички бомби‘‘, и е използвана за първи път през Април, срещу терористите от ИДИЛ.

Новата изработена от 3D Принтери бомба, ще бъде по-лека и по-малка от предшественика си, но пак ще нанася огромни поражения върху целите си.

3D_бомба

‘‘През последните десет години се опитваме да разработим 3D Принтирани муниции‘‘, споделя Д-р Джон Корлей, пенсьониран генерал на Еър Форс и компетентно лице в AFRL.

Говорейки на конференция за оръжията миналата седмица, Корлей изтъква, че 3D Принтирането може да бъде използвано за да се намали размера на бомбата, най-вече дебелината на черупните стени. Резултатът от тази малка промяна може да бъде значителен : с тънка 3D Принтирана черупка, бомбата може да предизвика по-мощен взрив, при по-малък периметър.

Прототипи на тези нови черупки се 3D Принтират от стомана, в повтарящ се диамантен патент, заедно с техните предпазители.

В крайна сметка 3D Принтирането може да донесе много позитиви за Еър Форс, като помага в модернизацията на оръжията им. Освен, че допринасят за по голяма мощ на взрива при бомбите, 3D Принтираните черупки намаляват и размера на бомбите – нещо което е много важно за модернизираната авиация.

3Д_граната

Единствения въпрос сега, е дали сами да направят тези домби или да използват услугите на някоя фирма работеща с 3D Принтери. Каквото и да решат, само няколко години делят военните от първите функционални бройки.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20170522-air-force-says-next-mother-of-all-bombs-could-be-3d-printed.html

Етикети: 3D Принтери,  3D Принтиране,  3D Технологии

No Comments

Post A Comment