Първата 3D Принтирана книга в космоса

Първата 3D Принтирана книга в космоса

Глобалната общност Genius 100, която е фокусирана върху намиране на решения за основни проблеми е изработила първата в света 3D Принтирана книга. Тя е изработена в чест на 100 годишнината от възникването на прословутата Теория на Относителността, на Албер Айнщайн. Самата книга е проектирана по-облика на Айнщайн и е 3D Принтирана при нулева гравитация. В нея се съчетават есета от 100-те най-знаменити световни лидери на нашето време, по-отношение на знанията. Тяхната тематика е бъдещето, което идва с изключително бързи темпове.

Идеята за проекта идва от партньорство на Канадски приятели на Еврейския университет и известният индустриален дизайнер, артис и архитект – Рон Арад. Чрез този интригуващ проект, те искат да почетат паметта на Алберт Айнщайн, съучредител на Еврейския университет в Йерусалим. Примери за известни лица, които взимат участие в проекта са: Барбара Стрейзънд, Дипак Чопра, Надия Мурад и други.

genius-100-2

“Екипът на общността се заема с цел, която звучи невъзможна за изпълнение: да изработят книга, която тласка технологичните граници, като междувременно споделя мъдростта на 100 световноизвестни лидери, по-отношение на знания. За да бъде осъществен в космоса проектът за тази 3D Принтирана книга, екипът използва специализиран 3D принтер, разположен в Международната Космическа станция ‘‘.

3d printer in space

Крайната цел е да се изрбаотят 300 броя от 3D Принтираната книга, като се взима в предвид, че за изработката на един брой се изисква една цяла седмица работа на машината. Първият прототип на книгата се изработва под наблюдението на на Японския инжинер в космоса Сочи Ногучи. Едно специално издание от въпросната книга ще бъде подписано от екипа в космоса и ще бъде пуснато на търг за продажба.

Допълнителни планове за празнуване по-повод завършването на проекта, както и стартова кампания се планират за следващата календарна година.

Отвъд самата книга, до идеите на нейните създатели, целта на обществото Genius 100 е да установят световна мрежа от промени в сверите на: изкуството, технологиите , лидерството, бизнеса и други.

https://www.instagram.com/p/Be0d1ddHM9K/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_agai

Етикети: 3D Принтирана, 3D Технологии, 3D Nasa

Източник: http://www.3ders.org/articles/20181203-genius-100-visions-of-the-future-worlds-first-3d-book-printed-on-space-station.html

No Comments

Post A Comment