Превръщане на астероиди в космически кораби чрез 3D Принтиране

Превръщане на астероиди в космически кораби чрез 3D Принтиране

Базираната в Калифорния компания Made in Space, пионер в развитието на технологиите за 3D Принтиране, планира да използва технологиите за 3D Печат за да превръща астероиди в автономни космически кораби, които могат да достигат до станциите за извличане на суровини в космоса.

Планът е част от проекта за автоматизация и използване на астероидите в космоса и се финансира от програмите на NASA. По-време на изпълнението на проекта, фирмата ще цели да осъществи колонизацията в космоса, като за целта ще използва ефективни и икономически изгодни методи за производство.

Астероидът – космически кораб

Концепцията за автономния космически кораб се изгражда върху факта, че астронавтите стават все по-независими от земните ресурси, като вместо това използват нови и извънземни материали за своите нужди. В скорошна статия съпоснователят на Made in Space, Джеймс Дън споделя:

‘‘Ние имаме възможността да взимаме земни ресурси, но в един момент ще се нуждаем и от ресурси в космоса, тогава ще възникне въпросът, ‘От къде ще дойдат те и как ще ги закараме до необходимата дестинация‘? Това е един начин, по-който можем да го направим‘‘.

space_rock_3d_printing

Реголитът, материал, който е наличен на Земята, Марс и Луната и преди е бил предлаган за употреба при строежи извън Земята. Това е благодарение на факта, че той е изграден от химически елементи и компоненти, като минерали и метали, които са необходими за цялостта на структури, които ще се изработват на повърхността на други планети.

Имайки тези факти в предвид, от компанията са взели решение да използват специализиран космически кораб – Семето, с цел набавяне на материал от космически камъни, който ще се разгражда и използва за производството на гориво и порръжка на ключови системи, като тези които захранват технологиите за 3D Принтиране.

‘‘Проектът няма да стартира от нулата, тъй като автономни 3D Принтери, които използват механични системи за работа, вече съществуват , както и механични компютъри, които са асемблирани от 3D Принтирани части‘‘, добавя Дън.

Източник:https://3dprintingindustry.com/news/made-in-space-plans-to-turn-asteroids-into-spaceships-using-3d-printing-technologies-135838/

Етикети: Бързо Прототипиране, 3D Иновации, 3D Технологии

No Comments

Post A Comment