Пресъздаване на скулптура от съветската ера чрез 3D Печат

Пресъздаване на скулптура от съветската ера чрез 3D Печат

Модерна версия на легендарната съветска скулптура, момичето с веслото бе открита в Москва. Фигурата, която бива пресъздадена посредством 3D Печат е асемблирана и боядисана от талантливия творец Поркас Лампас, от Санкт Петербург, който покрива тялото на скулптурата с цитати от модерната руска литература.

soviet-era-girl-with-an-oar-statue-3d-printing

Иван Шадр, един от любимите творци на Сталин, създава скулптурата през 1934 година. Близо 10 метровата статуя бива заменена с по-скромна версия, тъй като е смятана за прекалено разкрепостена за времето си.

soviet-era-girl-with-an-oar-statue-3d-printing-6

Новата статуя бележи 90 – годишнината на Горки Парк и също така ще се почви на кориците на редица известни списания.

‘‘ Ако искате да разберете Момичето с веслото , просто прочетете литературните текстове, които сме изрисували по-нея‘‘, обеснява Лампас.

Четири метровото копие на момичето с веслото е отнело 4 седмици за направа, използвайки технологиите за 3D Печат. Сложните 3D Модели са изработени използвайки снимки на оригиналната скулптура. Големият модел е разелен на по-малки сегменти, които биват изработени от местен доставчик на услуги за Бързо Прототипиране, като всяка една част е с големина около 30 сантиметра. В последствие частите биват асемблирани и дообработени, до достигане на желания краен вид на детайла.

soviet-era-girl-with-an-oar-statue-3

soviet-era-girl-with-an-oar-statue-3d-printing4

‘‘ Аз не се интересувам от малки проекти, затова реших да сътворя нещо интригуващо‘‘, обеснява Лампас. ‘‘Реших, че ще е добре да нарисувам обекта … така редом с идеите на екипа на Горки Парк се роди и моя проект, за скулптура изработена на 3D Принтер и обрисувана в последствие. Това звучеше като идеалната комбинация между технология и творчество”.

soviet-era-girl-with-an-oar-statue-3d-printing-2

Източник: http://www.3ders.org/articles/20180809-pokras-lampas-recreate-lost-soviet-era-girl-with-an-oar-statue-with-3d-printing-and-graffiti.html

Етикети: 3D Печат, 3D Принтер, 3D Технология

 

No Comments

Post A Comment