Представяне на живи 3D Принтирани скулптури

Представяне на живи 3D Принтирани скулптури

Звеното за архитектура  в Лондон и партньорите им,  архитектурното студио  ‘‘ecoLogicStudio‘‘ представят своите живи 3D Принтирани скулптури, които са дом на редица растителни видове.  Наречени с името ‘‘ Тъканта на живите‘‘, те ще бъдат достъпни за широката аудитория в Център Помпиду, в Париж, в периода между 20 Февруари и 15 Април тази година.

wo-3d-printed-living-forms

Тези 3D Принтирани структури с живи организми по-тях, са прототипи в реален размер, като се цели да се изпробва нова концепция за облицоване на сгради и други обекти в градски условия.

two-3d-printed-living-sculptures

Посредством специален дигитален алгоритъм се стимулира разтежът на организми, на принципа на формиране, на кораловите рифове. Самите 3D принтирани структури се изработват от 3D Принтерите при специални работни настройки.

3d-printed-living-sculptures-exploring-future-forms

В последствие в 3D Принтираните структури наподобяващи медена пита, се поставят специален вид бактерии, които с течение на времето формират собствена екосистема. А растенията, които се зараждат, конвертират вредните газове в кислород, на принципа на фотосинтезата.

3d-printed-livingintelligence

3d-printed

Концепцията за тези уникални 3D Принтирани структури, произхожда от начина, по-който се сформират паяжините на специален вид паяци-тарантули.

3spatial- intelligence

Източник: http://www.3ders.org/articles/20190221-ecologicstudio-installs-two-3d-printed-living-sculptures-exploring-future-forms-of-spatial-intelligence.html

Етикети: 3D Принтирани, Бързо Прототипиране

No Comments

Post A Comment