Портата на Гъливер: мини 3D Принтиран свят

Портата на Гъливер: мини 3D Принтиран свят

На 9 Май тази година централният площад в Ню Йорк ще се сдобие с нова атракция, благодарение на Ейран Газит-израелски бизнес консултант.Наречена ,,Портата на Гъливер‘‘, новата атракция съдържа мини модели на световни забележителности на стойност 40 милиона долара.За изграждането на този мини 3D Принтиран свят са комбинирани традиционни методи за моделиране и 3D Технологии.

3D_принтирана_порта

Газит се вдъхновява от най-голямата изложба на железопътни модели в света, в Хамбург, Германия.Тази атракция привлича милиони туристи всяка година, факт, който подтикнал Ейран да потърси интерес и финансиране за неговия амбициозен проект в Ню Йорк.

Седмици преди откриването си,  Портата на Гъливер вече се очертава като огромен успех.Посетителите ще се радват на различните световни забележителности, повечето от които 3D Принтирани.

3D_принтиран_град

На изложението ще има и повече от 1,000 влака, както и летище със функциониращи самолети, благодарение на иновационните технологии.,,Портата на Гъливер е възхитителен, мини проект‘‘, твърди Джейсън Хакетт, главния маркетингов директор на проекта.‘‘Основна цел за нас е, чрез Портата на Гъливер да се опитаме да накараме хората да  разберат света по-добре.“

За този мащабен проект Газит е наел професионалисти от цял свят и е разпределил направата на мини забележителностите по техните родни страни.Например за направата на руските забележителности в Санкт Петербург, е било необходимо да се ангажират 26 души.

мини_град

И въпреки, че моделите са в един мащаб, начините за изработка се различават драстично.Посетителите ще се забавляват, опитвайки се да разберат, кои модели са 3D Принтирани и кои са изработени ръчно.Като допълнение, всеки мини регион разполага с интерактивен елемент, който се задейства със специален златен ключ.

гъливер_3D_принтиран_свят

‘‘Не е магическо място, а място на прозрачност, от научна и технологична гледна точка, затова направата му е толкова важна за нас.Никога няма да кажем край.Искаме да продължим да градим пред хората, за да ги вдъхновим и те да осъществяват подобни проекти‘‘, обеснява Хакетт.

Матю Кот, главен технически директор на проекта, допълва: ‘‘Ние не сме статичен музей, през който хората просто преминават и междувременно разглеждат.Целим хората да задават въпроси, защото най-вероятно ще искат да разберат как са направени различните детайли.‘‘

3D_технология

Друго интересно нещо ще е опцията за 3D Сканиране на хора в кабина, след което ще може да се направи 3D Принтиран модел на дадения посетител.Оборудването за 3D Сканиране се състои от специална кабина със скенери и камери.Това удоволствие, заедно с добавянето на 3D Принтираната им фигура към проекта, ще струва на посетителите 44 долара.

Официалното откриване на Портата на Гъливер ще се състой на 9 Май 2017 година, като цените на билетите ще са 27 долара(детски) и 36 долара(за възрастни).

Източник:http://www.3ders.org/articles/20170419-gullivers-gate-a-mini-3d-printed-world-opens-in-nyc-times-square.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Сканиране

No Comments

Post A Comment