Планове за 3D Принтиран небостъргач в Дубай

Планове за 3D Принтиран небостъргач в Дубай

От Cazza Technologies обявяват своите планове за издигането на първия в света 3D Принтиран небостъргач в Дубай.Архитектурната група е основана късно миналата година, с цел да използва 3D Принтиране за строене. Но по това време са били по-дискретни относно плановете си.

Според  Construction Week , от Cazza Technologies ще използват нова технология, която наричат „принтиране с кран“. С нея те се надяват да революционизират начина, по който 3D Принтирането се използва в строителството.

До момента, 3D Принтиране се е използвало за направата на по-малки структури, използвайки бетон.Като пример, Apis Cor наскоро 3D Принтираха малка къща само за 24 часа.

3D_printirane_na_kushta

3D Принтираната къща от  Apis Cor в Ступино.

От къщи към небостъргачи

Идеята да се използва 3D Принтиране за издигане на небостъргачи не е нова. Базираната в Ню-Йорк компания Arconics разкрива своята идея за 3D Принтиран небостъргач, който може да поглъща мъгла. Крис Келзи изпълнителен директор на Cazza, обеснява техния преход към небостъргачите, както следва;

Когато за първи път помислихме за използването на технологиите за 3D Принтиране, най-вече мислехме да ги прилагаме за направата на къщи и нискобюджетни сгради.Разработчици не спираха да ни питат дали е възможно да се 3D Принтира небостъргач.Това ни накара да започнем проучване как бихме могли да адаптираме технологията за по-високи сгради.

Архитектурната група съобщава, че е намерила решението в „принтирането с кран“.Което също така ще помогне за развитието на плана, до 2030година, 25% от сградите в Дубай да са 3D Принтирани.Принтираните с кран структури ще са високи поне 80 метра според Cazza.

3D_printiran_nebosturgach

3D визуализация на небостъргача на Arconic.

 

3D Принтиране с кран

Фернандо Де Лос Риос , главен директор по експлоатацията в Cazza разяснява за процеса;

Системата за принтиране с кран може да бъде адаптирана лесно към вече съществуващи кранове, което означава че няма да се налага да се изграждат нови.Добавяме нови характеристики за да може да се адаптира към силни пориви на вятъра, като се използва нашата система за изглаждане на слоевете, която създава напълно равни повърхности.Няма да разберете, че е 3D Принтирано.

На базата на скорошната информация технологията ще използва бетон и стомана като материали и също така ще може да 3D Принтира стоманени поддържащи греди.По-разширена информация относно плановете на Cazza за 3D Принтирания небостъргач засега няма.

Източник: https://3dprintingindustry.com/news/plans-create-worlds-first-3d-printed-skyscraper-dubai-107962/

Етикети:  3D Принтиране , Технология 

No Comments

Post A Comment