Перфектният 3D Принтиран проект

Перфектният 3D Принтиран проект

От Adafruit са качили видео, на тема как да си изработиш мини 3D Принтиран лаптоп. Със своя 7- инчов досплей и вградена батерия, това удобно устройство може да работи с всяко HDMI устройство, правейки го идеално за управление на 3D Принтер.

Публикуван от братята Руиз, 7 инчовият 3D Принтиран  мини лаптоп е перфектната алтернатива за Rasberry Pi, при управлението на софтуери, като Octoprint, за 3D Принтери. Най-вече при провеждането на проверки на системата и ъпдейта на данни, такива устройства са много важни, но често са доста обемисти и това пречи на работата с тях. Затова, братята от Adafruit са проектирали и изработили това устройство, позволяващо им лесен достъп до софтуера на техните 3D Принтери.

Лаптоп_3Д_принтиран

‘‘Ние го харесваме, най-вече заради размерите му, много по-лесно е за пренасяне, дори и от MacBook Air’’, обесняват братята. ‘‘Толкова по-малко, че можем да го поберем дисплея в самия 3D Принтер и да конфигурираме устройства работещи само с софтуера на Windows.

В развитие от известно време, 3D Принтираният 7 инчов лаптоп, всъщност е обновен вариант на по-ранния дизайн. Добавен плюс е, по-лесно сглобяване благодарение на специалните държачи, които захващат капакът за кутията.

Стойките са лесно допълнение към модела, което прави закачането на мини лаптопа безпроблемно. Отделно стойките могат да бъдат принтирани директно захванати за капака.

За този проек братята решили да използват батерия PowerBoost 1000c, за по-лесно зареждане през USB порта. Създателите добавили и захващачи за трипод. Не искате да използвате трипод? Уредът е създаден, така че може да стой прав дори без нужда от трипод, който да го поддържа.

Kontroler_3D_printed

Последно, но не маловажно малките, заменими, 90 градусови  HDMI съединители са свързани, чрез специални гъвкави кабели. Тези съединители са налични в различни конфигурации, правейки ги лесни за смяна и избор, спрямо нуждите на дадения проект.

Като подготовка за проекта, братята Руиз съветват да се разгледа наръчника за направа. Нужни са Ви 3D Принтер, филамент, жици, платки и някой дребни инструменти.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20170604-this-3d-printed-portable-mini-pc-is-the-perfect-diy-project-for-3d-printer-host-control.html

Етикети: 3D Принтиран, 3D Принтер, Технология, Филамент

 

No Comments

Post A Comment