Новото BMW M850i с 3D Принтирани части

Новото BMW M850i с 3D Принтирани части

Немската компания BMW разкрива своя уникален проект, разработен от специализиран екип в Германия, с името M850i ’’Night Sky’’. Според официални данни конкретната серия автомобили е изрбаотена с 3D Принтирани компоненти, които имат за цел да наподобяват метеоритен дъжд, който се е наблюдавал от нашата планета в началото на месеца. По-време на спектакъла, фрагменти от метероитите ще навлязат в атмосферата, като части от тях ще достигнат до земята и ще бъдат използвани в проекта.

bmw-m850i-night-sky-one

‘‘ Визията на метеоритния дъжд ще присъства около по-голямата част от интериора на автомобила, което ще създаде уникален визуален и осезателен ефект’’.

bmw-m850i-night-sky-6

bmw-m850i-night-sky-one-off

За още по-голям визуален ефект, повърхностите изработени от метероити са обработени според специален модел, койтое бил наблюдаван за първи път през началото на 19 век от Австрийския учен Алоуис Бекхл Уидманстатен, на когото в последствие е кръстен.

bmw-m850i-night-sky-one4

bmw-m850i-night-sky-one--5

bmw-m850i-night-sky-10

Моделът Уидманстатен може да бъде открит и от външната част на автомобила, при страничните огледала, предните разделители между страничните въздушни процепи и предницата на колата и при други компоненти. Повечето от тези части ще са 3D Принтирани.

Използвайки познанията в областта на 3D принтиране на алуминиеви компоненти, от BMW разработват и в последствие изработват спирачки с бионичен дизайн. При създаването на спирачните апарати, благодарение на 3D технологиите от компанията успяват да редуцират теглото им до допустимия минимум, което означава минимално използванен а ненужни ресурси. Резултатът са прецизни и добре балансирани метални части, които наподобяват структурата на кост. А най-хубавата част, е че съществува възможност спирачните канали да се вградят в конструкцията.

Източник:http://www.3ders.org/articles/20190104-bmw-m850i-night-sky-is-a-one-off-customized-with-meteorites-and-3d-printed-parts.html

Етикети: 3D Принтирани части, Технологии за Бързо Прототипиране

 

No Comments

Post A Comment