Нови SLS материали за 3D Принтиране от A.Schulman и Prodways

Нови SLS материали за 3D Принтиране от A.Schulman и Prodways

A.Schulman  е международен доставчик на пластмаса и смола, базиран в Охайо, а Prodways- парижка компания, специализирана в 3D принтиране дъщерна фирма на Groupe Gorgé. Заедно обявиха партньорството си, с което се фокусират върху създаването на нови материали за селективно лазарно синтероване (SLS).

CEO-то на Prodways – Албан Далуин, обяснява следното:

Обширното разбиране на A.Schulman за пластмасата, специализираният технически и производствен опит, както и задълбоченият опит с всякакви прахови адитиви и модификатори, спомагат за оптимизацията на производителността, външния вид и обработваемостта на полимерите, отговаряйки и на най-взискателните изисквания за приложимост.

materiali-za-golf-stik

Технологията на A.Schulman за пръчка за голф. Изображение от: aschulman.com

Партньорството ще почерпи от опита на R&D отделите, както и от пазарния опит на двете компании, които се устремяват към постигането на най-иновативната SLS технология.

Ще е необходимо специализираното знание на A. Shulman за проектиране на пластмасови компоненти, композити, цветови концентрати и адитиви от техните патентовани ESC® материали, комбинирани с високата производителност на 3D принтер като ProMaker P1000, който синтерова пластмасови пудри и се продава на пазара за по-малко от сто хиляди долара.

chasti-SLS-Prodways-P1000

Пластмасови части, 3D принтирани от Prodways Promaker P1000 принтер.

Подобно на последния ход от страна на дъщерната фирма на Груп Гордж, партньорството наподобява опит да се открие решение за настоящите трудности на групата на пазара, както и да се изгладят финансовите несъответствията от Prodways, станали видими в официалните отчети на Груп Гордж за първите шест месеца от 2016. Въпреки че е малко закъснял ход в играта, партньорството между двете компании изглежда обещаващо. Далуин от Prodways продължи нататък като добави:

„Чрез партньорството си с A.Schulman , Prodways ще направи оценка на състоянието на най-съвременното “know-how” за разработка на икономични и надеждни материали, чиито механични свойства все още не са достижими от 3D принтирането.

Предстои да видим още от A.Schulman  и Prodways по-късно този месец от 15-ти до 18-ти ноември на Formnext във Фаранкфурт. Както съобщихме от 3DPI преди време, Prodways ще покаже своя SLS ProMaker P1000 принтер на изложението, а от 3DPI ще бъдем там, за да отразим последната информация. Абонирайте се за нашия бюлетин тук, за да получавате новини от Formnext.

Източник:  https://3dprintingindustry.com/

Превод: Светлина Трифонова

 Етикети: 3D Принтиране;  SLS ; Приложения ;  Материали

No Comments

Post A Comment