Метални 3D Принтирани части за Mercedes

Метални 3D Принтирани части за Mercedes

От лагера за производство на камиони на Mercedes-Benz обявяват, че започват производство на 3D Принтирани резервни, метални части за своите автомобили.

Компонентите, които ще се изготвят директно от дигитален инвентар, са служили като резервни части за по-стари модели на камиони и модели Unimog, които не се произвеждат от 15 години насам.

Това е първият път, в който от компанията споделят подробности относно своята нова инициатива, за 3D Принтирани резервни части.

Едно ново начало

Частите, които ще бъдат 3D Принтирани за класическите модели камиони – Mercedes-Benz, са термостатни покрития, които се монтират в двигателите на камионите. Те се правят главно от акумин, силикон и магнезиева сплав, чрез технологията за 3D Печат – SLM (Селективно лазерно топене).

3d_printirani_dvigateli

Въпреки, че от компанията не дават информация, каква машина за 3D Принтиране ще се използва, силно вероятно е от Mercedes да използват помощта на компанията за 3D Принтиране EOS.

Частите се изработват с голяма прецизност и здравина, като следват изискванията на фирмата.

tehnologiq_za_3d_pechat

В сравнение с конвенционалните алуминиеви капаци, 3D Принтираните предлагат почти 100% плътност и доста по-чист материал.

Направа на резервни части навсякъде и по-всяко време   

Успехът в производството на подобни части, отваря вратите на нови подобни проекти и спомага производствените темпове.

Андреас Деушле, ръководител на маркетинговия отдел в Mercedes-Benz коментира; ‘‘Наличността на резервни части в нашите магазини е от огромно значение за нашите клиенти – без значение, колко стар е автомобилът или къде се намира‘‘.

‘‘Най-значимата част на 3D Технологиите е, че те ускоряват процеса на производство, особено когато се говори на резервни части. Това ни дава възможността да предлагаме бързо производство, на резервни части за нашите клиенти.

Източник: https://3dprintingindustry.com/news/fresh-off-3d-printer-metal-parts-mercedes-benz-trucks-119701/

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии, 3D Машини

No Comments

Post A Comment