Метална статуетка направена чрез 3D Печат

Метална статуетка направена чрез 3D Печат

Щатският университет в Охайо награди най-ценния си играч на сезон 2016г. с метална статуетка направена чрез 3D Печат.Футболистът Ник Холей е награден, заради превъзходното си представяне и адаптиране към новия си пост, като защитник, от първоначалния такъв, като посрещач.

Футболният отбор на Университета ,,Златните Светкавици‘‘, награди Холей с ъс статуетка, 3D Принтирана с бронзов филамент, която е в рязък контраст с оригиналната техника за обработка на бронза, която се използва от направата на първия подобен трофей през 2009г.

3D_trophy

3D Принтираната статуетка на ,,Бягащия Джак”

Наградата в чест на Джак Ритичиер

Наградата MVP изобразява ,,Бягащия Джак‘‘ , отдавайки почит на Джак Ритичиер.Като възпитаник на университета, Ритичиер е запомнен със своите постижения за футболния отбор и със службата си в бреговата охрана.

3D_award

Метален FDM

Трофеят бива 3D Принтиран от  ,,The Virtual Foundry‘‘, базирана в Уисконсин.За бронзовият вид, от компанията са използвали своя бронзов филамент, който е прикачен към конвенционална макара  и позволява 3D Печат на детайли с технология FDM.

Даденият филамент е съставен на 90% от метал, който бива сгъстен напълно, чрез допълнителен процес на синтероване.Като алтернатива, 3D Принтираните чрез FDM детайли могат да бъдат дообработени без синтероване и пак да постигнат същото качество на завършения продукт.

Индустрията за 3D Печат, е провела интервю с основателя на ,,The Virtual Foundry‘‘, Брад  Луудс, с цел набавяне на повече информация относно процеса.

3D_cut

За първи път

От ,,The Virtual Foundry‘‘ вярват, че този случай е първият от рода си, в който 3D Принтирането е използвано директно. От Formula1 са раздавали подобни трофеи в миналото, но те не са били направени от 3D Принтер,  а чрез процеса Галванопластика.

Награди за индустрията нa 3D Печат

За да се уважат най-големите имена в сферата на 3D Принтирането, от  индустрията за 3D Печат ще раздават метални награди, 3D Принтирани с материалите на ,,The Virtual Foundry‘‘.Платформата за 3D Споделяне ,,MyMiniFactory‘‘, провежда състезание, с цел избор на краен дизайн за статуетките за събитието.

За да опитат уникалните материали, всички участници в проекта ще получат по една 200грамова ролка от материала.

3D_design

Етикети: 3D Печат , Материали

Източник: https://3dprintingindustry.com/news/kent-state-university-awards-3d-printed-trophy-valuable-football-player-109362/

No Comments

Post A Comment