Клинично тестване на 3D Принтирани бионични ръце

Клинично тестване на 3D Принтирани бионични ръце

Екипи от пионери в сферата на 3D Принтирането и разработката на бионични протези разположени в Бристол, Англия участват в проучване, което може да доведе до по-широкото използване на технологиите за 3D Печат в помощ на хора с ампутирани крайници, като например за направа на 3D Принтирани бионични ръце.

Видовете бионични ръце, които се произвеждат от Open Bionics, са обявени за прекалено скъпи, за да бъдат предлагани от държавните институции за здравеопазване. За да се прецени, дали направата на 3D Принтирани бионични ръце, ще намали разходите, ще се проведе ново проучване.Съвместния процес със Северен Бристол и SBRI Healthcare, според предварително оповестени данни, ще започне тази седмица.

В зависимост от резултата на проучването, тези 3D Принтирани бионични ръце, може да се окажат леснодостъпни за доста пациенти през следващите няколко години.

3D_принтирана_ръка

3D Принтираните ръце ‘‘изглеждат старахотно и също така те карат да се чувстваш уверен в себе си‘‘.

От Open Bionics работят с пробна група от 10 деца, за да оценят ползите от 3D Принтираните медицински устройства. Едно от тези деца с прототип на 3D Принтирана бионична ръка е Тили Локлей, която е загубила ръката си след заболяване от менингит. В интервю пред BBC, Тили споделя, че 3D Принтираната и ръка ‘‘изглежда страхотно и те прави по-уверен‘‘. Тили също споделя, че ‘‘вместо хората да те съжаляват, поради факта, че нямаш ръка, те са изумени от комплексността на бионичната.

Според проучване на Open Bionics, те остановяват, че на света има около 2 милиона души с ампутирани ръце. Основана от Джоел Гибард и Саманта Пайн през 2014, компанията печели много награди и признания. Една от наградите е на стойност 1 милион долара и е връчена на екипът допринесъл за създаването на 3D Принтираните бионични ръце.

Екипът на Open Bionics, също така е работил по-проекта за ‘‘Призрачния крайник‘‘ в сътрудничество с Софи Барата.

протеза_3д_принтирана

Персонализираните 3D Принтирани устройства, ще се превърнат в нещо нормално до 5 години.   

Както е споменато от 3D Printing Industry, от Северен Бристол също са нагърбени с други свръхмодерни медицински приложения на 3D Принтирането. Ейми Дейви е член на екипът за реконструкции на протези в централната болница в Бристол.

В статия касаеща бъдещето на 3D Принтирането за приложение в медицината, Дейви казва, че 3D Визуализацията и 3D Принтираните устройства, най-вероятно ще се превърнат в нещо нормално до 5 години.

Източник:https://3dprintingindustry.com/news/open-bionics-taking-part-worlds-first-clinical-trial-3d-printed-bionic-hands-115756/

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технология, 3D Устройства 

No Comments

Post A Comment