Керамични части чрез 3D Печат

Керамични части чрез 3D Печат

3D Принтирането с керамични материали е доста интересен казус, който напоследък търпи развитие, тъй като този вид материали се изолзват в доста сфери. Тяхната устойчивост на високи температури означава, че те се използват често в авиациония сектор или в комбинация с други компоненти с подобни свойства, приложими са и в денталния сектор, и изработката на прибори за бита. Немският лидер в производството на компоненти за бании, Grohe от известно използва все по-устремено технологиите за 3D Печат с цел производство на нова линия от продукти.

От компанията обявяват своето намерение да наложат технологиите за 3D Печат на тазгодишното търговско изложение ISH, което ще се проведе във Франкфурт, след миналогодишния си успех. ISH е лидер сред световните търговски изложения за бании, утопление и климатична техника, а продуктите на Grohe винаги са в центъра на събитието, най-вече заради популярността на компанията, благодарение на политиката им свързана с въвеждането на иновации.

Дигитализацията на производствения процес с цел подобряване на ефективността и разработването на по-интегриран работен процес са нещата, върху които от Grohe пресимно се фокусират. Компанията е получила над 300 награди през последните 10 години, свързани с разработката на иновативни и надеждни дизайни.

3д_устройство

Един от най-впечатляващите продукти, които от компанията представиха през 2017 е системата Sense and Sense. Тя представлява интелигентна система, която служи за събиране на информация относно нивата на влага и могат да предоставят надеждна информация за проблеми с водата.

Системата Sense несъмнено е ново попълнение към индустрията, поради редица причини. Основната сред които е, че ще направи индустрията по-стабилна в тази сфера. Устройството притежава и огромен потенциал за други домашни потребности, като поставянето му в кухнии и други.

3д_bathroom

През изминалата година от Grohe представиха и друга гама продукти, керамични изделия за бании. Това е огромна стъпка за компанията, като възнамеряват да извършат първите тестове с  3D Принтирани продукти от подобно естество до месеци. Крайната дата за предсавянето на гамата е месец Март, тази година.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20180130-sanitary-fittings-giant-grohe-implements-3d-printing-for-new-line-of-advanced-bathroom-fittings.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии

No Comments

Post A Comment