Изработка на компоненти за локомотиви с 3D Принтиране

Изработка на компоненти за локомотиви с 3D Принтиране

Компанията GE Transportation е в ранен тестови етап на изработка, на влакови части посретством технологиите за 3D Принтиране. Ако опитите бъдат успешни, технологиите за 3D Принтиране ще бъдат използвани за изработката на до 250 броя компоненти за локомотиви.

ge--to-prod-up-0-3d-printed-locomotive-parts-by-2025-1

От компанията се надяват да постигнат същите успехи с технологиите за 3D Принтиране, каквито са постигнати в авиционния сектор. 3D Принтираните компоненти се отличават от конвенционалните с по-добрата си точност и бърза изработка, което удоволетворява крайния потребител, твърди Доминик Маленфант, вицепрезидент на Global Technology.

От GE Transportation ще използват различните технологии за 3D Принтиране в зависимост от приложението на всеки компонент. Една от технологиите, които те ще използват е Binder Jetting. Технологията позволява бърза и прецизна изработка на крайни, функционални части, друг плюс е и възможността за изработка на по-големи детайли с едно принтиране.

ge-transportation-to-produce-

‘‘Технологиите за 3D Принтиране ще ни помогнат значително със съкращаването на сроковете за производство на детайлите‘‘, заявява Малефант. ‘‘ Ще можем да съкратим процесите за изработка с месеци‘‘. Технологиите за Бързо Прототипиране ще позволят и изработката на по-комплексни детайли в рамките на един принт. Например един топлообменник на двигател е съставен от 2000 индивидуални подкомпоненти, които са свързани помежду си. Всички тези свръзки са потенциални слаби точки, които могат да бъдат елиминирани, чрез използването на технологиите за 3D Печат.

Фирмата се надява да успее да оптимизира значими компоненти и в дизеловите двигатели на локомотивите, което ще допринесе за повече пространство за оползотворяване. Плановете са да започнат тестовата изработка на подобни части от следващата година. Ако тестовете са успешни, ще се постави за цел, технологията да стане основна до средата на следващото десетилетие.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20180928-ge-transportation-to-produce-up-to-250-3d-printed-locomotive-parts-by-2025.html

Етикети: 3D ТехнологияИновации

No Comments

Post A Comment