Иновативна концепция за 3D Принтирани автомобилни гуми

Иновативна концепция за 3D Принтирани автомобилни гуми

Отново настъпи онова време от годината: времето когато компанията Goodyear ни разкрива най-новата си концепция за 3D Принтирана автомобилна гума. Тазгодишния дизайн наречен Кислородната гума съчетава органичния живот, 3D Принтирани компоненти и изкуствен интелект в иновационно изобретение, което спокойно може да бъде наречено приятел на околната среда.

3d_printed_oxygene_tyre

Компанията Goodyear е в бизнеса за производство на автомобилни гуми от повече от 100 години, но това не означава, че идеите им са остарели. Миналата година например компанията изненада обществото със идеята си за сферична автомобилна гума наречена Eagle 360 Urban. Футуристичната гума е може би първия опит за въвеждане на 3D Принтирани автомобилнио гуми с наличие на изкуствен интелект.

3d_printed_car

Идеята зад новия концепт е да се изработи иновативна еко-автомобилна гума, която да подпомогне намаляването на замърсяването. Чрез полагане на мъх по-страничната част на гумата, от компанията твърдят, че Кислородната гума ще абсорбира въглероден диоксид от атмосферата и ще отделят кислород. Сами знаете процеса фотосинтеза.

3d_technology

Настрани от факта, че гумата е изградена главно от растения, иновативната концепция също интегрира и редица други качества. Например, дизайнът включва и попиващи влагата елементи, чиято функция не е само доброто сцепление на мокрия път, но и да събират вода от пътя, с която да подхранват растенията. От компанията изчисляват, че ако 2.5 милиона превозни средства се придвижват с тези гуми в град като Париж, то те ще могат да абсорбират над 4.000 тона въглероден диоксид и да отделят около 3.000 тона кислород годишно.

3d_printed_tyre

Освен еко философията на Кислородната гума, тя също така ще бъде изработена от рециклирани стари гуми. Както обесняват от компанията за гумата ще бъдат използвани материали, които ще са съставени от рециклирани части, които ще бадат 3D Принтирани за постигане на финалната концепция.

3D Принтираната автомобилна гума комбинира редица уникални качества. Най-важното от които, е че тя не е пълна с въздух, което я прави неразрушима.

Накратко това е бъдещето на автомобилната индустрия.

Източник: http://www.3ders.org/articles/20180307-goodyears-oxygene-3d-printed-concept-tire-uses-live-plants-to-clean-the-air.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Иновации, 3D Технологии

No Comments

Post A Comment