Иновационна гама 3D Принтирани самобръсначки от Gillette

Иновационна гама 3D Принтирани самобръсначки от Gillette

Компанията за производство на самобръсначки и други аксесоари за домашна употреба Gillette разкрива новата си концепция за 3D Принтирани персонализирани дръжки за самобръсначките им.

gillette-customizable-3d-printed

’’Gillette държи на своята репутация, като гигант в производството на продукти за обгрижване най-вече на мъжките нужди, спрямо техния начин на живот и бюджет‘‘, твърди Панкаж Бхалла изпълнителен директор за компанията в Северна Америка‘‘. По-рано през настоящата година от компанията пускат новата си концепция за персонализирани дръжки, за самобръсначките имм които ще бъдат изрбаотвани чрез технологиите за Бързо Прототипиране.

Процесът по-разработка на иновативната гама от 3D Принтирани самобръсначки се осъществява в Бостън. Технологията, която използват е SLA ( Стереолитография ), материалът – специализиран Фотополимер. Проектът се осъществява в колаборация с 3D Гигантът – Formlabs.

Благодарение на специализиран уебсайт, клиентите на компанията могат да избират своя индивидуална концепция на 3D Принтирана дръжка за продукта, който си закупуват. В платформата са заложени над 45 дизайна за детайли, както и 7 опции за цвят. Дръжките са съвместини с ножове от сериите:  Gillette’s MACH3 и Fusion5 ProGlide.

gillette-3d-printed-razor-handles-2

‘‘Масовата персонализация, благодарение на 3D Технологиите, най-после се превръща в реалност за потребителите, които се радват на 3D Принтирани крайни детайли‘‘, заявява Давид Лакатос, главен отговорник за изработката на детайли в Formlabs. ‘‘Поглеждайки от историческа гледна точка, населението се е сблъсквало редица пъти с технологиите за 3D Печат, които са замесени в разработката на редица продукти от ежедневието, но не са имали пряк достъп до технологиите. Новият продукт на Gillette променя тези възгледи драстично, като вече всеки клиент има достъп до своя 3D Модел и краен детайл‘‘.

Цените на персонализираните артикули, ще са в диапазона на 25 – 45 долара за брой.

Етикети: 3D Принтирани, 3D Технологии, 3D Модел

Източник: http://www.3ders.org/articles/20181017-gillette-launches-razor-maker-concept-for-customizable-3d-printed-razor-handles.html

No Comments

Post A Comment