Иновационна 3D Принтирана маска за гмуркане

Иновационна 3D Принтирана маска за гмуркане

 Скоро, ще е по-лесно от всякога да бъдете във връзка с обществото докато сте на почивка – поне, ако почивката Ви включва дълбоководно гмуркане. Обявено от Понеделник, от известният круизен кораб Royal Caribbean са разработили 3D Принтирана маска за гмуркане, която ще фукционира с помощта на очилата – Snapchat Spectacles. Въпреки, че маската SeaSeeker все още е прототип, концепцията вече започва да набира сила: потребителите ще могат да заснемат своите подводни приключения, доставяйки на последователите си завиден поглед на подводния живот.

3д_маска

Пуснати за първи път на англииския пазар през Септември 2016, Snapchat Spectacles бързо печелят хиляди от потребителите на Snapchat. Високотехнологичните очила позволяват на потребителите да заснемат видеа с натискане на един бутон, без да е нужно да вадят телефона си от джоба. Вече налични и в Англия, беше въпрос на време преди някой да реши да ги осъвършенства.

Сега този някой е Royal Caribbean, с помощта на дизайнерската агенция MullenLowe. За да направят SeaSeeker,от екипът по-проектирането са разработили 3D Принтиран пластмасов адаптер, който се закрепва за Snapchat Spectacles. Функцията му е да държи очилата закрепени и да пречи от нахлуване на вода докато сте под водата. Магнетичен бутон от външната страна на маската активира процеса за заснемане на видеа, като може да издържи до дълбочина от 15 метра, или 30 минути под водата. Допълнителните функции включват Bluetooth и Wi-Fi свързване, HD видео заснемане и подводно записване на звук.

‘‘Различните гледни точки допринесени от Snapchat Spectacles, пасват идеално на възгледите ни: да набавим нови перспективи към екологията и културата на Карибите‘‘, казва Христиан Мадден, творчески технолог в MullenLowe САЩ.

3д_обект

‘‘Предизвикателството беше да открием начин за представяне на очилата, в една напълно чужда среда; дълбоко под повърхността на океана. Нашите процеси по-дизайн и прототипиране бяха съсредоточени върху изработката на външните артикули за тази 3D Принтирана маска, като 3D Принтираният адаптер, който предпазва електрониката от водата‘‘, казва Мадден пред Forbes.

3D Принтирането се оказа безценно за процеса на изработка на прототипи, позволявайки на MullenLowe и Royal Caribbean да експериментират с редица различни подходи, преди да се спрат на финалната версия. Дълбочинното тестване в специална камера под-налягане и в океана са част от целия процес, добавя Мадден.

Сега във фаза промотиране, маската SeaSeeker ще бъде тествана от трима професионални гмуркачи на Карибите, като целия процес ще се излъчи по-каналите на Royal Caribbean в Snapchat.

Все още няма конкретна информация за премиерна дата и цени, но е обявено, че гостите на Royal Caribbean ще получат достъп то артикула. С цялата шумотевица, се обзалагаме, че премиерната дата на този иновационен и атрактивен продукт ще бъде скоро.

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технологии

Източник:http://www.3ders.org/articles/20170701-royal-caribbeans-3d-printed-seaseeker-mask-transforms-snapchat-spectacles-into-underwater-goggles.html

No Comments

Post A Comment