Hoversurf Formula, летящият 3D Принтиран автомобил

Hoversurf Formula, летящият 3D Принтиран автомобил

Футуристичният производител на автомобили Hoversurf, обявява новия си революционен модел ‘‘Formula’’, представляващ летяща кола изработена от 3D Принтиран карбон и метал. Верттикално излитащата машина разполага с пет седалки и може да бъде вдигната във въздуха до 2018 година.

hoversurf-formula_3d_printiran_avtomobil

Не е ли изненадващо. Точно когато си мислехме, че бъдещето на транспорта са приложения като Uber и Lyft, се оказва, че сме грешали. Бъдещето на транспорта, поне в Русия са автомобили подобни на летящия 3D Принтиран Hoversurf. Такситата ще могат да преминават над задръстванията и да транспортират хората от точка А до точка Б много по-бързо.

Компанията Hoversurf  разработва новия си модел на база на многогодишния си опит в сферата на роботиката и смята да го завърши до средата на 2018 година. ‘‘Знаете ли какъв е проблема с проектите за летящи коли?‘‘, питат от компанията. ‘‘Всички те са направени за бъдещето. Летящите коли са нефункционални и трудни за паркиране. Моделът ’’Formula’’ е създаден за настоящето и бързо ще намери приложение във всекидневния живот‘‘.

Звучи вълнуващо и доста убедително. Според компанията производител, моделът е комбинация от най-добрите части и дизайни на самолети и вертолети правени някога, без да крие рискове от дефекти.

3d_avtomobil

Това е така, защото вертолетните и самолетните елементи на модела работят самостоятелно и не се влияят един от друг, което означава, че дори едната система да се повреди, машината отново ще успее да се приземи безпроблемно.

Относно характеристиките, от Hoversurf  твърдят, че машината ще може да пътува 450 километра при скорост до 320 километра в час. Тиха и еко-настроена 3D Принтираната машина е и доста практична: проектирана е да се помира на стандартни паркоместа и е с големината на стандартен автомобил.

Във всеки друг аспект, ’’Formula’’ се различава от нормалния Ви автомобил. Задвижва се от 52 турбини и 48 тласкащи устойства и може да прибира крилата си при паркиране. Също така използва нещо, като технология за 3D Виждане, за да се придвижва по-лесно.

Турбините на летящата машина функционират благодарение на така наречения ‘‘ефект на Вентури‘‘, което означава, че ‘‘обикновения въздух от атмосферата се всмуква в турбината чрез впръскване, като така създава допълнителен въздушен поток и намалява звука.

3d_letqshta_kola_2018

Към момента автомобилът все още е във фаза разработка. Но от компанията обещават резултати до 2018 година. Очакваната цена на автомобила е 97.000 долара, по-малко от Tesla модел S.

Източник:  http://www.3ders.org/articles/20171102-hoversurf-formula-a-3d-printed-flying-car-that-costs-under-100k-dollars.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Технология, 3D Материал

No Comments

Post A Comment