Бързо 3D Принтиране на големи модели с новия 3D Принтер от Autodesk

Бързо 3D Принтиране на големи модели с новия 3D Принтер от Autodesk

Въпреки цялата си иновация и изобретателност, 3D принтерите все още не са перфектни.  Като изключим обичайните грешки при работа или запушени екструдери, едно нещо задържа революцията при 3D принтерите и това е количеството време, необходимо за производството на по-големи проекти. Разбирайки това, екип от инженери на компанията Autodesk решава да програмира нова мултифункционална 3D система за печат наречена Проект Ешер. Накратко проектът е насочен към използването използваща много дюзи, работещи в перфектен синхрон, за да ускори производството.

Роботизираната поточна линия по проекта Ешер на Аутодеск е особено ефективен за по-големи, промишлено мащабни проекти. Очевидно не малка част използващи домашни принтер биха се присмяли на идеята за 3D принтиране, което отнема много време, като се има на предвид как индустрията тотално преобрази производството и всичко се случва за много кратко време. Въпреки това няма съмнение, че с помощта на една единствена дюза много по-трудно ще бъде завършен един проект, дори ако машината работи единствено над него.

„Покрай вълнението около 3D Принтирането, фокусът е прекалено много насочен върху същинския хардуеър, а голяма част от софтуера е оставена на заден план“,  казва специалистът по 3D Принтиране Андреас Бастиан. „Трябва ли същият софтуер, който прави бедрен имплант също така да прави и самолетни части, и отварачки за бутилки?“

Отговорът на въпроса води екипа към разработване на софтуерна система, която е способна да направи принтерите още по-умни. Това осначава, че въпреки че използват няколко дюзи, работещи в сътрудничество, те не просто изчакват да си свършат определената част на принтиращия се модел. Вместо това софтуерът позволява всяка глава да работи интелигентно докато принтира в перфектено допълване на работатат на останалите дюзи.

„Това, което прави проекта Ешер специален е отдаването на възможност за сътрудничество между редица инструменти за описване на геометричен паралел. С навлизането в този процес, значително намаляваме времето и разходите за много от тези геометрии.

Проектът Ешер

Системата също така дава възможност за използването на различни печатни дюзи, като предоставя на потребителите още по-широка гама от достъпни функции. Например, потребителите имат възможност да използват няколко печатащи глави на веднъж, докато друга глава отнема материал там където е нужно. Кори Блуум хардуерен специалист на Аутодеск твърди, че софтуера позволява използването на определени механизми, които позволяват изместването на определени детайли по време на печат, или мигновеното сливане на двете части от един проект. Все още не е известно дали проектът ще бъде достъпен за всички, но предвид колко полезен е той има всички качества да бъде следващата стъпка в индустрията.

Източник: http://www.digitaltrends.com/

 Етикети: 3D Принтиране; FDM ;  Материали

No Comments

Post A Comment