Бъки получи собствена 3D Принтирана количка

Бъки получи собствена 3D Принтирана количка

Рядко се случва да се отвори възможност да комбинираш работата и любовта към животните. С тази идея нашия екип се свърза с фондация „Четири Лапи“, знаейки че технологията 3D Принтиране може да помогне на някое животинче в беда.

Не след дълго фондацията ни се обади и ни запозна с Бъки – малко кученце с парализирани крачета – никакъв шанс да оцелее на улицата. Ние приехме неговата страшна история и съдба много присърце и веднага намерихме начин да му помогнем, а именно като 3D Принтираме „инвалидна“ количка, с чиято помощ той да може да се движи свободно отново.

Бъки преди операциите

Триизмерните модели бяха бързо намерени и принтирани на нашите машини. Изработката на пластмасовите части отне само няколко часа и беше направена на един от най-модерните 3D принтери в България.  Освен 3D Принираните детайли, които са най-важни за конструкцията, количката е направена и от лесни за намиране шпилки, гайки и каишка. Проектът беше замислен, така че количката да може да се регулира по дължина и височина. Това щеше да ни помогне не само да напаснем размерите спрямо тялото на Бъки, но и да натрупаме опит, за да може да помогнем и на други големи и малки животни със подобни проблеми в бъдеще.

3D принтираните части в 3D Принтера   3D принтираните части в 3D Принтера

Първата ни среща с Бъки беше в клиниката на Четири Лапи в Банкя. Там му взехме точни мерки, за да може да донагласим количката.  Кученцето беше много уплашено и недружелюбно, което само идва да покаже колко зле са се отнасяли с него старите му собственици, докарали го до това състояние.

Няколко седмици по-късно, отново в Банкя,  малкото животинче вече беше свикнало с хората и определеnо изглеждаше по-здраво. След последни настройки на място Бъки вече опознаваше новото си „превозно средство“ и свикваше как се „кара“. Сигурни сме, че скоро ще бяга радостен при новите си добри стопани.

Бъки на колела. Снимка: Marcel Fens Бъки с екипа на Четири Лапи. Снимка: Marcel Fens Бъки с екипа на Солид Фил.Снимка: Marcel Fens Бъки на колела :) Снимка: Marcel Fens Бъки на колела :) Снимка: Marcel Fens Бъки на колела :) Снимка: Marcel Fens

Благодарим на фондация „Четири Лапи“ за възможността да помогнем! Спокойно може да кажем, че няма по-фотогенично куче от Бъки 🙂

  Етикети:3D Принтиране; Приложение Материали

No Comments

Post A Comment