Автомобилният гигант Lamborghini използва 3D Принтирани части

Автомобилният гигант Lamborghini използва 3D Принтирани части

Италианският автомобилен гигант Lamborghini е поредния осиновител на технологиите за Бързо Прототипиране. Компанията е започнала работа с специализиран карбонов материал, като целта е да се произвеждат леки и здрави 3D Принтирани части.

carbon_3d-printing

Едни от първите 3D Принтирани артикули от компанията са, карбонова капачка за гориво с надпис URUS и малък компонент за въздуховод. И двете 3D Принтирани части са част от новия Super SUV на Ламборгини, който е представен за първи път през 2018, като един от най-бързите автомобили в тази категория с цена от 200 000 долара.

lamborghini_URUS_3D_Printing

За да успеят да произведат частите, компанията ще използва услугите на Carbon, като техният специализиран 3D Принтер работи със специализирани материали (фотополимери). Също така, от Ламборгини си колаборират и с лабораторията за иновации на Фолксваген, с цел редизайн на по-голямата част от интериорните компоненти по-автомобила, постигайки по-леки и здрави части.

lamborghini-uses-carbon_3d-printing

‘‘Чрез експериментално проучване открихме, че много от автомобилите, които произвеждаме са подходящи кандидати за производство на частите им посредством технологиите за 3D Принтиране‘‘, казва Стефан Грамс от Ламборгини. ‘‘Благодарение на партньорството ни с Carbon, имаме възможността да разработваме по-иновативни и здрави продукти, по-бързо, по-прецизно и по-ефикасно от преди, като междувременно имаме възможността да ги изкарваме на пазара за по-кратко време‘‘.

Редица компании започват или вече са стартирали работа с технологиите за Бързо Прототипиране. Примери за това са гиганти като Адидас, Форд и много други.

 

Източник: http://www.3ders.org/articles/20190212-lamborghini-uses-carbon-3d-printing-for-production-of-auto-parts-at-scale.html

Етикети: 3D Печат, Технологии за Бързо Прототипиране, Иновации

No Comments

Post A Comment