Американските военни с нов 3D Принтиран дрон

Американските военни с нов 3D Принтиран дрон

До няколко седмици американските военни, са си поставили за цел да пуснат в употреба нов боен, 3D Принтиран дрон. Наречен ‘’The Nibbler’’, този безпилотен летателен обект, ще бъде първият по-рода си, използван във военнен район.

3д_дрон

Оръжия по-предназначение

Както се предполага от името му, ‘‘The Nibbler’’ е малко устройство, разработено да събира данни от въздуха. Опростения му дизайн може да бъде постигнат, като се използват прости компоненти, от рода на моторче и батерии, 3D Принтер и една ролка 3D Филамент.

Въпреки, че е далеч от военните постижения на устройства, като Tern дрона на DARPA, опростения дизайн на ‘‘The Nibbler‘‘ го отличава от другите подобни дронове.

изработка_на_3д_дрон

Капитан Крис Джей, от иновационния и логистичен център на пехотинския корпус обеснява,

Екипът ни е много развълнуван относно появата на Nibbler, но сме дори още, по-развълнувани от значението му за бъдещото развитие на подобни технологии. Представете си да сте в труднодостъпна среда и въпреки това да имате възможността да ‘‘поръчвате‘‘, като от Amazon, нужните оръжия и екипировка, които ще са Ви необходими за Вашата мисия.

Възприемане на международно ниво

The Nibbler е само една част от серия от ‘‘решения за една нощ‘‘, които могат да бъдат постигнати от военните, в техните съоръжения за 3D Принтиране. Във връзка с това, пехотинците са в процес на представяне на четири нови лаборатории с подобни цели, заедно с още 25 производителни еденици, който вече са пуснати в експлоатация в Америка и в чужбина.

Други военни клонове, като американския флот, също проучват предимствата на 3D Принтирането, във връзка с производство на резервни части и резки смени на дизайна.

3Д_файл

Въпрос на безопасност  

Както сочат проучванията, киберсигурността, все още е ключова за 3D Принтирането при военните. Засега, защитата на файлове се развива с подобно темпо, на това, на приемане на технологията – с проекти, които са все още в начален стадии, подходящи процедури по-безопасност, са все още в процес на развитие.

Една такава защита е да се създаде нещо като Блокажна защита за CAD информацията, която се използва във военните лаборатории. Както се е споменавало преди в индустрията за 3D Принтиране, подобна защита може да доведе до проблеми със файловете и принтираните детайли, като новия 3D Принтиран дрон на американците.

Източник: https://3dprintingindustry.com/news/u-s-marines-launch-nibbler-drone-made-combat-zone-3d-printer-116274/

Етикет: 3D Принтиране, 3D Технологии, 3D CAD файлове

 

No Comments

Post A Comment