Волво оптимизира производството с 94% чрез 3D принтиране

Волво оптимизира производството с 94% чрез 3D принтиране

Компанията Волво е втората по-големина тежкотоварна марка в световен мащаб, това не е изненада, защото компанията продължава да е иновативна дори с неспиращо производство и продажба над 100 000 бройки всяка година. Производителят наскоро навлезе в света на 3D Принтирането използвайки технология предоставена от Stratasys Ltd, компания, която е световен лидер в 3D печата и добавки за производствени решения.

Благодарение на материалодобавната технология на Stratasys, производствения отдел на компанията Волво намираща се в Лион, Франция, съумява да намали времето за производство по поточната линия за сглобявяне с около 94%.

3D Принтиран прототип на част

Според Пиер Жени, който е производствен директор във Волво, компанията е намалила времето, което е необходимо за проектиране и производство на някои елементи от 36 до само 2 дни. Това се случва използвайки термопластичен ABS плюс и производствена система Stratasys Fortus.

“Технологиятя 3D Принтиране от Stratasys оказва невероятно въздействие на начина, по който работим“

“Способността да произвежда почти неограничен набор от функционални средства в такъв кратък период от време, е безпрецедент и ни дава възможност да бъдем по-експериментални и изобретателни, за да подобрим производителността на работния процес,” каза г-н Жени в съобщение за пресата.

В друг случай на Stratasys се съобщава, че инженерите на компанията създават специално нови видове водни помпи за моделите A52G и A30G, които спестяват до 90% от времето и 92% от сметките използвайки 3D Принтиране.

Намаляването на загубите, значителния брой разходи, спестеното време и подобряването на ефективността на производството са доказали, че технологията за 3D печат има потенциал за цялата индустрия и най-вероятно ще бъдат използвана за подобряване на начина, по който товарните автомобили са разработени и произведени.

Източник: bigrigs.com.au

 Етикети: 3D Принтиране; FDM;  Приложения ;  Материали

No Comments

Post A Comment