Threeding.com – изненада след изненада

Threeding.com – изненада след изненада

Преди няколко години, когато започнахме да се занимаваме със страхотната технология наречена 3D Принтиране, България беше слабо информирана територия за преимуществата и плюсовете, които носи. През изминалите години все повече и повече пазарът ни беше облъчван с информация, статии и новини свързани по един или друг начин с триизмерния печат. Въпреки че има какво да се желае още за знанията на обществото и местния бизнес по темата, все по трудно се появява услуга, която да ни изненада – е поне не и нас.

Точно за това  бяхме невероятно учудени, когато чухме за Threeding и искаме да ги споделим с Вас! Съвсем на кратко Threeding представлява една развиваща се платформа за разпространение на 3D модели, всякакви 3D модели. Както знаете, това е основата на 3D принтирането – без триизмерен модел, няма как да се осъществи триизмерния печат. Екипът на Threeding ежедневно работи за разрастване на базата от 3D модели и обогатяването ѝ с различни категории. Потребители от целия свят могат да посетят тяхната онлайн платформа и да си изберат измежду купища интересни и полезни модели. Голяма част от тях са безплатни!

Ето обаче по-интересната новина – всеки може  да се включи в обогатяването на портфолиото на Threeding. Всеки, които има желанието и най-вече уменията да създава компютърни 3D модели може да ги качи онлайн и да спечели пари. Ако Вие сте от тях – посетете threeding.com, прочетете условията и разберете как може да се включите. Ние ще го направим!

Изненадите обаче не свършват до тук – хората, които стоят зад Threeding са българи, цялата платформа е изградена с цел международно разпространение и поради това трудно става ясно, че всъщност е родна инициатива. Ние обаче разбрахме и веднага се свързахме с момчетата от екипа и успяхме да се видим с част от тях на по чаша кафе. Тогава ни стана ясно колко по-амбициозни са те спрямо развитието на продукта си.  Докато ние пишем тези редове, а Вие ги четете, Threedingработят усърдно заедно с няколко български музеи, за да дигитализират част от най-известните и ценни експонати. 3D модели на археологически находки, част от колекциите на Пернишкия и Варненския музеи, вече могат да бъдат намерени в платформата. Работи се непрекъснато, за да се дигитализират още и още експонати и да се включат повече музеи в проекта.

  

За сега от Threeding не предлагат 3D принтиране на моделите им, но се надяваме скоро това да се промени, а защо не и с наша помощ. Междувременно това си остава страхотно средство, за да набавите необходими 3D модели, а ако имате нужда от 3D печат, знаете към кого да се обърнете.

Не губете време, а посетете Threeding.com – гарантираме Ви, че ще оползотворите качествено поне няколко часа от времето си там и ще станете чест посетител.

Етикети: 3D Принтиране3D моделиране3D Модел

No Comments

Post A Comment