SolidFill В Берлин – Конференцията Inside 3D Printing – part2

SolidFill В Берлин – Конференцията Inside 3D Printing – part2

Над 1000 компании посетиха конференцията Inside 3D Printing в Берлин. Сред тях единственото българско участие беше това на SolidFill. В първата част на статията Ви разказахме какво се случи по време на лекциите и дискусиите, какви бяха най-горещите теми от индустрията и най-новото от технологията. Сега бихме искали да Ви пресъздадем атмосферата на самото изложение и да ви разходим из щандовете на малки и големи фирми, лидери в сферата на триизмерния печат. Снимките говорят повече от думите, за това ще ви разведем из щандовете чрез снимките, които направихме и малко обяснение към тях.

След безпроблемно регистриране влязохме в залата за изложението, пълна с щандове, работещи 3D принтери, 3D принтирани мостри и най-вече много професионалисти и ентусиасти на тема триизмерен печат. Носещият се аромат беше позната на всеки прекарал повече от няколко минути в стая с функциониращ принтер.

Първият щанд, който изпъкваше на фона на всички останали не само защото беше в самото начало беше този на гигантите от Stratasys. На предни позции шумяха работещите 3D принтери от тяхното портфолио – Dimension, Objet и Makerbot. Най-внушителен за нас беше големия Objet, който работи по уникална, патентована технология на бaзата Стерeолитографията (SLA) и може да принтира с няколко материала с различни свойства наведнъж.

         

NetFabb – софтуерините гении на 3D принтирането! За Ваша информация, нашият екип работи с техните продукти, за да постигне максимални резултати и да оптимизира Вашите 3D модели.

EnvisionTec – страхотни, неверотни, недостижими! Снимките говорят сами за себе си, но ние само ще Ви кажем, че EnvisionTec произвеждат едни от най-професионалните принтери за SLA.

       

VoxelJet – През последните две години VoxelJet, набират сериозна популярност с професионалните си индустриални 3D принтери. В Берлин видяхма не живо защо.

    

Mcor – прозводители на една страхотна нова технология за 3D принтиране… с хартия. Ще останете изумени на какво са способни техните принтери само с няколко(стотин) листа хартия.

Както споменахме в първата част на статията за конференцията – триизмерният печат с метали набира невероятна сила в западния свят. Няколко фирми производители показаха невероятни неща и ни убедиха, че бъдещето е в тази насока.

    

   

3D Systems – Въпреки че са най-голямата фирма в света за триизмерни технологии имаха скромен щанд. Но на тях не им трябва повече – вижте само какво могат.

  

Вече видяхте какво ново се случва из западния свят на 3D принтирането, сега е само въпрос на време и усилия от наша страна да Ви донесем технологията тук на изток. Очаквайте съвсем скоро всички тези възможности да са лесно достъпни и за Вас, българските потребители и бизнес. Свържете се с нас ако имате въпроси и искате да ви осигурим достъп до някоя от технологиите!

Етикети: 3D Принтиране; Приложения; Услуги

No Comments

Post A Comment