Прототип на Ракия

Прототип на Ракия

Има ли някой българин, който да не обича вкуса на една добра ракия (особено ако е придружена с подходящо мезе)? В България има не малко прозиводители на тази народна  напитка и за големите производители на тази „жива“ течност, презентирането на продукта им е точно толкова  важно колкото и съдържанието.  Бутилката е мого важен елемент в продажбата, на която и да е напитка – тя не само трябва да е интересна и естетична, но и да запазва интегритета на марката . Ракията не прави изключение и дизайна на бутилката е важен елемент при подготовката на продкта.  Протитипът още повече.

Peshtera

За да изтестват дигиталния дизайн на две от бултилките си, екипът на Винпром „Пещера“ се свърза с нас, за да изготвим прототип.  Трябва да отбележим, че бранд мениджърите от Винпрома бяха много запознати с технологията и веднага ни снабдиха с правилния формат файл, с който работят 3D Принтерите – STL. Моделите бяха на бутилки от 500мл и 750мл. За да се поберат в работната площ на най-големия ни принтер (23х27х20см) трябваше да ги разделим на две части, които след това сглобихме. Избрахме технологоята FDM и PLA като основния материал за изработка, а цвета – неутрален.

Проротип на бутилка от 700мл.   Проротипи на бутилки от 500мл и 700мл.   Проротип на бутилка от 700мл.

Четирите части за двете бутилки бяха изработени за общо 30 часа, което значи, че нашия клиент получи прототипите си за по-малко от два дни.  Както се случва често при процеса на изготвяне и тестване на на даден дизайн,  партьорите ни от Винпром „Пещера“ направиха няколко промени по бутилките в резултат на физическите прототипи, които 3D Принтирахме. Новият дизайн отново беше изтестван посредством два нови прототипа изготвени при нас.

Скоро ще можете да се наслаждавате на новите масово произведени бутилки пълни с живителна течност. Всеки път, като ги видите по рафтовете на магазините, може да се сетите за нас и технологията 3D Принтиране. Наздраве!

Етикети: 3D Принтиране; Бързо Прототипиране

No Comments

Post A Comment