Криминален 3D Принтер

Криминален 3D Принтер

Българска организирана престъпна група беше заловена по време на съвместна акция на български и испански спец части. Групиривката се е занимавала с измами с банкови карти(скиминг) и електронни плащания, фалшификация на документи.

По време на акцията  „Империум“  на 30 септември в  Малага, София, Бургас и Силистра полицията е претърсила 40 къщи и е арестувала 26 заподозрени. Намерени са 8 криминални лаборатории, включително два модерни цеха за производство на оборудване за измами с банкови карти и фалшификация на документи в София и Малага. Били са намерени повече от 1000 устройства, измежду които четци на банкови карти и магнитни  ленти, компютри, USB устройства и дори пластики готови за кодиране.

Различното в тази новина е, че като част от от оборудването на цеховете е намерен и 3D Принтер, който е бил използван за направата на фалшиви поставки за карти на банкомати, готови да бъдат инсталирани. Така измамиците събират информация за картите на хората, използващи устройствата за теглене на пари.

Така нелегално събраната информация се изплзва за създаването на фалшиви европейски банкови карти, от които се източват големи суми от банкомати извън Европейския Съюз – Перу, Филипините.

Етикети: 3D Принтиране3D моделиране; Технологии

No Comments

Post A Comment