Клиентска История – Race Cloud

Клиентска История – Race Cloud

Обичате ли да карате картинг? Да?! Ние също и точно за това бяхме много радостни, когато ни потърсиха от иновативната конпания RaceCloud. Екипът на RaceCloud успешно съчетава страстта към бързите скорости и иновативните високи технологии, за да създаде продукти за мониторинг и телеметрия при професиналния картинг.

Когато ни разказаха повече за проекта, бяхме дори още по-приятно изненадани. Момчетата бяха помислили за всичко – изключително професионален написан софтуер, иновативни решения при създаването на хардуера и невероятно потребителски ориентиран интерфейс.  Не само това, но имаха и един наистина модерен дизайн за всяка една част от системата – от конзолата за дисплея до кутията за GPS.

Това, което им трябваше, за да завършат проекта е да подложат дизайна на тест, за което ни помолиха да направим няколко прототипа. Започнахме предпазливо – изпратиха ни само една от част то дизайна, която след първия 3D принтиран прототип претърпя няколко промени. Последваха триизмерните дигитални модели на копчетата, кутиите за GPS и няколко пластини, които ние превърнахме в физически детайли.  За да създадем 3D принтираните прототипи, така че да пресъздадат необходимите функции на дизайна, ние от SolidFill изпозлвахме както FDM така и SLAтехнология. Допълнителната обработка също беше нужна, за да се постигне максимално близък до крайния модел резултат. Положихме много съвместни услилия и желаниe с екипа на RaceCloud в този проект и това си пролича в крайният резултат.

    

Целта не беше само да се провери чувството за естетика на дизайнера и дали пластмасовите елементи пасват към платките, окабеляването и дисплейте. Така направените прототипи на цялостната система бяха пратени на крайни клиенти, за всевъзможни тестове, измежду които такива за ергономичността и аеродиманиката.

     

Отвореността към иновациите на RaceCloud и специално към 3Д принтирането им спести не само време за изработката на прототипите, но и значително количество финансова инвестиция. Широко приетите методи за производство като шприцване или фрезоване са подходящи за масово прозиводство, но илизат изключително скъпи и бавни, за да създадат лимитирано количество обекти за прототипи.

След успешната колаборация между RaceCloud и SolidFill системата за телеметрия и мониторинг е готова за масово разпространение. Проверете тук как може да оборудвате Вашия карт.

Етикети: 3D принтиране;  Концептуална Разработка ;

No Comments

Post A Comment