Клиентска История – AutoTrade

Клиентска История – AutoTrade

Кои са Аутотрейд БГ ЕООД?

Аутотрейд БГ ЕООД са фирма създадена през 1991 година в София, специализирана в търговията с автомобилни консумативи и оборудване. Разнообразната гама продукти включва всичко относно автомобилното осветление, всички видове автомобилни лампи.

Какъв проект имат?

Компанията търси начин за оптимизация на инсталационните процеси на една част от широката си гама на продукти и по-конкретно на LED дневни светлини. За да се монтират в различно извитите форми на броните на колите и да изпълняват функциите си правилно, при монтажа на този вид аксесоари се правят определени корекции, обикновено на ъгъла на монтиране.

  

Какви части им трябват?

За голяма част от автомобилите, на които се вграждат дневни LED светлини,  са необходими допълнителни монтажни гнезда, в които влиза фара и с чиято помощ се закрепя на удобно и подходящо място. Тези гнезда са универсални и трудно подлежат на персонализация спрямо инсталационните изисквания. При тези случаи, за да се постигнат горе споменатите корекции в зависимост от формите на автомобила гнездото се деформира, обикновено чрез изрязване, за да постигне желаната функция. Екипът на Ауторейдне произвежда тези гнезда, а издава поръчки на фирми производители.

  

  

Защо 3Д принтиране?

Въпреки че шприцването е иключително подходящо за производство на детайли в големи количества със сложна конфигурация, размери и широко приложение, то методът не е рационален вариант за създаването на малки бройки специализирани обекти. Създаването на матрица е скъпо удовлствие и се оказва рентабилно само при производството на много елементи. За изработването на инсталационните гнезда за  днвените LED светлини Ауторейдима нужда от специализирани комплекти спрямо всяка различна марка автомобил, изработени да компенсират максимално извивките в дизайна на колата.  Компанията търси решение, което да предлага и изработка на детайли при нужда, за да избегне скъпото складиране и инвестиция в големи бройки.

Отговор на всички тези недостатъци на шприцването, отворения към иновации екип на Ауторейд, намира в технологията триизмерно принтиране и услугите на SolidFill.

 

Услугите на Solidfill

Ауторейд не разполага с триизмерни компютърни модели на детайлите, за това екипът на SolidFIll създава такива, като снема размерите на осветителните LED тела и моделира прототип на дизайна за гнездата. По задание на клиента в моделите се интегрира решение за корекция на ъгъла, под които се монтират елементите. В допълнение дизайна на елементите включва и нова по-удобна система за закрепване към автомобила. След оценка на проекта, специалистите на SolidFill преценят, че най-подходящия  метод за 3Д принтиране е FDM (Fused Deposition Modeling). Гнездата трябва да са изработени от материал достатъчно твърд, за да издържи на монтажа и на външните условията, но и достатъчно гъвкав, за да абсорбира вибрациите при шофиране. С тези изисквания на ум, SolidFillсе спират на пластмаса ABS и HIPS.

Изпълнението на поръчката

Общия брой на първоначалната поръчка е 5 комплекта по два елемента всеки. 5 дни е сумарно времето необходимо за изпълнение на поръчката от начало до доставка. В този период влизат:

– Измерване и създаване на компютърните модели

– Обработка на компютърните модели от програмата на принтера

– Време за принтиране (на най-висока резолюция за по добър резултат)

– Изработка на прототипи и одобрение от клиента

– Допълнителна обработка

Веднъж пренесени на 3Д компютърни модели, елементите могат да се принтират при нужда за отрицателно време. Един комплект може да бъде принтиран за няколко часа до ден в зависимост от натоварването на машината.

Резултат от използването на технологията

Триизмерното принтиране от SolidFillпредостави на Ауторейдпроизводствен метод без ограниченията на поръчка в големи количества без сигурна употреба. Без допълнително оскъпяване на услугата, фирмата откри начин за персонализиране на детайлите спрямо нуждите на монтажа и конкретни работни условия. Компютърните 3Д модели позволяват на Аутотрейд да предлага на своите клиенти все по персонализирани решения за инсталиране на тези модули.

До този момент фирмата е направила още няколко поръчки за дигитализиране и производство на други подобни аксесоари от гамата на дневните LED светлини.

No Comments

Post A Comment