5 причини защо големите фирми аутсорсват 3D Принтиране

5 причини защо големите фирми аутсорсват 3D Принтиране

Не всички производители могат да направят всичко със собсвения си работен капацитет.  Дори някои от най-големите компании аутсорсват проектите си свързани с 3D Принтиране – както за прототипиране, така и за производствени цели.

Защо го правят обаче? Въпреки, че имат под ръка всякави ресурси – понякога дори и лаборатии за 3D принтиране – аутсорсването се оказва по-бързо, по-икономично и по-лесно.

Ето петте основни причини за това:

КапацитетКапацитет: Дори за големите компании,  които разполагат с собствени 3D Принтери, разпределението на ресурси може да доведе до забавяние. Ако машините на фирмата са заети с проекти на други отдели,  то те няма да могат да принтират моделите на всички достатъчно бързо. Решението е аутсорс на тази услуга към поддоставчици, за да се увеличи капацитета и продуктивността.


метално 3Д Технологии: Много големи фирми взимат решение за аутсорс, защото нямат подходящата екипировка. Примерно може да разполагат с SLA принтер, но да нямат SLS.  Имайки предвид високата цена на машините и темпото, с което технологията се развива и машините морално остаряват,  по-добро решение е да не се купува 3D Принтер само,  за да остарее след година.


 Разходи: Да имаш 3D Принтер е скъпо удоволствие.  Освен скъпата цена на машината, трябва да се предвидят ресурси за материали, специална инфраструктура за инсталиране, обучение на кадри за работа с техниката. Въпреки, че говорим за развити технологични процеси, много от работата все още се извършва на ръка, за това е необходим квалифициран персонал. Дори и компанията да има правилния 3D Принтер, може да се окаже по-икономично проектите да се аутсорснат.


ПолиДжетЕкспертиза: Като при много други производствени технологии, така и при професионалното 3D Принтиране познанието за технологията и особеностите ѝ е изключително важно. Имайки предвид, че този сектор е сравнително млад, експертизата става критичен фактор за добри резултати.  Фирмите трябва да притежават правилните умения не само да работят с екипировката, но и да знаят как да проектират и позиционират частите по най-дория начин. Дори малки промени като ориентацията на модела, комбинацията от материали и поддържащи структори могат да са критични.  Правилната допълнителна обработка също е от значение.


СЛСВреме за производство: Това обикновено е свързано с капацитета, за който говорихме по-горе.  Изправени пред кратки срокове, аутсорсинга е по-бързия начин да се изпълни проекта на време. Много често обаче, времето за производство е свързано с доставката на материали. За това фирмите, които предлагат услуги за 3D Печат имат на склад много материали и могат да реагират светкавично.

 Етикети: 3D Принтиране; Лазерно Синтероване; FDM,  Материали

No Comments

Post A Comment