3D Принтиран настолен вентилатор

3D Принтиран настолен вентилатор

Марката специалист по-електроника Kitronik пусна на пазара най-новия си комплект с образователна цел: 3D Принтиран вентилатор с USB порт, перфектен за студенти, които ще са подложени на летните горещини щом ваканцията свърши.

3d_ventilator

За тези от нас живеещи на северното пулокълбо, лятото вече е налице. В Ню Йорк се очакват температури от порядъка на 32 градуса, парижани ще се радват на около 29 градуса, а в Токио температурите ще са като в Ню Йорк, около 31 градуса. Всичко това ни навежда към една мисъл, нужда от 3D Принтиран настолен вентилатор.

От британската компания Kitronik наскоро пуснаха на пазара най-новия си 3D Принтиран проект: USB вентилатор. Целта на проекта са клиенти, като студенти и учители, но и всеки друг клиент е добре дошъл да опита новия продукт на фирмата.

ventilator_3d

‘‘Ние целяхме проектът да се 3D Принтира бързо и да има минимални разходи‘‘, обеснява основателя на Kitronik, Кевин Шпър, който добавя и че 3D Принтираният вентилатор е проектиран достатъчно добре, за да охлажда въздуха.

3D Принтираният вентилатор си набавя ток чрез USB порт, с който е оборудван. Всеки клиент може да промени дизайна на своя вентилатор, според вижданията си.

3d_detail

‘‘За осъществяването на този проект, бяхме вдъхновени от спомени за горещите училищни дни‘‘, споделя Шпър. ‘‘Спроред нас проектирането и изработката на продукта, ще е забавно, както за учениците, така и за учителите‘‘.

Екипът на Kitronik отделя доста време в опити, докато открие идеалния дизайн за 3D Принтирания вентилатор, спирайки се на дизайн близък до самолетен двигател. Може да има и по-добри начини за направата на вентилатора, затова от компанията окуражават заинтересованите по-проекта да дадат нови идеи.

‘‘Това е сфера, в която учениците може да се садълбочат в своите проучвания, като експериментират с различни вариации на продукта, докато намерят оптималния вариант‘‘, казва Шпър.

3d_technologiq

За направата на 3D Принтирания вентилатор са се използвали PLA материали и технология FDM, като според компанията, поддържащ материал не е бил нужен. Електронните компоненти може да се закупят свободно от интернет.

3d_model

 Източник: http://www.3ders.org/articles/20170719-survive-the-heat-with-kitronics-3d-printed-usb-desk-fan.html

Етикети: 3D Принтиране, 3D Модел 

No Comments

Post A Comment