3D Технологиите спомагат за въвеждане на рутинно свръхзвуково летене

3D Технологиите спомагат за въвеждане на рутинно свръхзвуково летене

От компанията Stratsys обявяват три годишно техническо партньорство с Boom Supersonic, с цел осъществяване на авио-проект, който получава финансова подкрепа от редица компании и странични инвеститори.

Заедно, двете компании целят да направят свръхзвуковото пътуване нещо обичайно, като за целта ускорят продукцията на сложни самолетни части и индустриална екипировка, с помощта на 3D Технологиите, предлагани от 3D Принтерите на Stratasys.

В промоционално видео на Boom Supersonic, от компанията споделят желанието си да направят пътувания, като Ню Йорк-Лондон възможни за 3 часа, вместо за 7 и като Сан Франциско-Токио за 5 часа, вместо за 11. За да превърнат тази идея в реалност  и да спестят време, от Boom се обръщат към една от водещите компании в сферата на 3D Технологиите, Stratasys.

Благодарение на познанията на Stratasys в областта на 3D Технологиите, свободата за избор на дизайн, бързата изработка и ресурсите, които тя ще спести, от Boom планират първия полет на бъдещия свръхзвуков самолет XB-1, да бъде осъществен догодина.

По-конкретно от компанията ще използват машините FDM Fortus 450mc и F370. И двете машини са проектирани да произвеждат части от специални сплави и индустриална екипировка, които са способни да издържат на най-суровите условия.

От Boom твърдят, че иновационният свръхзвуков самолет ще е 2.6 пъти по-бърз от обикновенните пътнически самолети, достигайки скоростта от 2,335км.

Supersonic_3D

’’Свръхзвуковите полети съществуват от повече от 50 години, но нужната технология за намаляването на разходите по-изработка и съкращаване на времето, не е била налична‘‘, казва Блейк Шол, основател и ръководител на Boom. Днешния съществен напредък в областта на аеродинамиката, проектирането на двигатели, адитивното производство и изработката на материали от карбон, изменят индустрията на всички нива.

‘‘Адитивното производство помага за ускоряване на процеса за изработка на новото поколение самолети. С ,,чисто досие,, сред производителите на части за авиоиндустрията, Stratasys се превръща в ключов партньор, който ни помага да променим бъдещето на авиацията, с помощта на 3D Принтирането‘‘.

Рич Гаррити, представител за Stratasys в Америка, споделя че компанията  очаква с нетърпение да асистира на Boom Supersonic, в опитите им да променят концепцията за полет. Още повече, той е уверен в машините за 3D Печат на Stratasys, по неговите думи те са най-правилния избор за осъществяване на този проект.

‘‘Boom се стремят към огромен пробив в свръхзвуковите комерсиални полети – и сме развалнувани, че Stratasys играе важна роля в този проект. Ние сме горди, че Boom Supersonic ще се изкачи на върхово място сред авио-гигантите, с помощта на адитивното производство‘‘, казва Гаррити. ‘‘Услугите на Stratasys за 3D Принтиране, са идеалното решение за изработка на сложни дизайни и  индустриална екипировка, каквито са нужни на тази индустрия‘‘.

Източник:http://www.tctmagazine.com/3D-printing-news/stratasys-3d-printing-boom-supersonic-air-travel/

 Етикети: 3D Технологии, 3D Принтиране, 3D Принтер

No Comments

Post A Comment