3D Принтирани кости за медицински опити

3D Принтирани кости за медицински опити

Университетът в Тенеси ще използва 3D Принтирани детайли за практическо обучение на своите студенти в сферата на ветеринарната медицина. Технологиите за 3D Печат ще се използват  в факултета по-ветеринарна медицина към университета.

Джейсън Джонсън, вице президент и декан на Университета казва, ‘‘ Нашите студенти ще започнат практики, като за целта ще използват 3D Принтери в обособени за целта хирургически центрове‘‘.

‘‘Нашата цел е да подготвим конкурентоспособни кадри, които ще са готови да се захванат с работа още на първия ден след завършването си. Познаването на 3D Технологиите ще даде на нашите студенти конкурентно преимущество, при приобщяването към работните среди‘‘.

3d printed 1

3D Принтирането при ветеринарната медицина

Ролята, която играят технологиите за 3D Печат в медицинския сектор се документира подробно, като се започне от 3D Принтирани протези, до лечение на рак. Във ветеринарния бранш, компании като VetCT са доста активни в предоставянето на услуги за 3D Печат на професионални ветеринари. Професионални ветеринарни центрове, като базирания в Великобритания център Willows също се възползват от иновативните технологи, за да лекуват деформации в крайници и други сходни проблеми. Големи ветеринарни институти, също се възползват от технологиите.

Несравним потенциал

В университета Линкълн Мемориъл, 3D Технологиите ще са част от иновативен курс за студентите там, който ще стартира през януари 2019. Ветеринарния факултет разполага с 3D Принтери от следните технологии – FDM и SLA. Към момнета машините се използват за изработка на 3D Принтирани детайли от животинската анатомия. Например тъкани, кости и гръбначни стълбове.

3d-printed - 2

Според мнозина потенциала на 3D Технологиите е значителен.

Източник:  https://3dprintingindustry.com/news/lincoln-memorial-university-to-harness-unparalleled-potential-of-3d-printing-in-veterinary-elective-14552

Етикети: 3D Принтирани, 3D принтер, Иновация

No Comments

Post A Comment