3D Принтирани гиганти

3D Принтирани гиганти

Една от новите игри на BLIZZARD – ‘’OVERWATCH’’, е обект на доста коментари в последно време. На 20 Май, 2016г., от компанията започват да публикуват информация в социалните мрежи за специални мероприятия, стартиращи от 13:00 часа в Холивуд, Париж и Корея. Изненадата за феновете е огромна, тъй като на посояените места, те се натъкват на гигантски 3D Принтирани игрови кукли. Огромните ‘‘статуи‘‘ са част от рекламната кампания на BLIZZARD, за новата за тогава игра, ‘’OVERWATCH’’. Целта на проекта е да запознае феновете, от близо с главните герои от играта, които са 3D Принтирани в гогантски размери. Проектът е наречен Colossal Collectibles.

За изпълнението на този сложен проект, BLIZZARD се доверяват на основаното от ветерана Стив Уанг през 2013г., Alliance Studio, което е специализирано в дизайна и изпълнението на подобни арт проекти. В това число изработка на; дигитални модели, илюстрации, макети, костюми и дисплеи със специални екекти. Студиото получава 4 месеца срок за изпълнението на този грандиозен проект, използвали технологиите за 3D Печат и преди, те бързо решават да се насочат към тях за изпълнението на проекта.

Въпреки, че играта жъне успех още от пускането си сред общността, проектът за гигантските кукли остава все така важен за популяризирането и. Изпълнението му налага участието на фирми като; Alliance Studio, Scicon, Stratasys, Droga5 и Egads.

Зад колисите   

На първо място екипите, трябва да преминат през процеса за 3D Моделиране на тези сложни фигури. Задачата е да се преработят вече налияните модели на BLIZZARD с такива, който да оприличават артикулирани играчки. Използват се редица налични играчки, на база на които да се изградят новите модели. Всеки един модел на герой бива уникален.

3d_model

След моделирането, екипът преминава към фаза на изработка на фигурите, чрез технологиите за 3D Принтиране. С тази част се заемат от компании, които имат опит с изработката на всякакви 3D Принтирани детайли – Stratasys и Scicon.

3д_принтирана_част

След като са изработени, 3D Принтирани-те части се връщат за дообработка и сглобяване в Alliance Studio. Тъй като повечето части са произведени посредством технология SLA (Стеролитография), те пристигат в студиото с поддържащите си структури, които трябва да бъдат ръчно премахнати, за да може частите да се дообработят.

3D_printed_SLA_part

Частите се подсилват с метални нитове и стъклопласт, като допълнение краката и ханша са подсилени със вътрешен скелет, изработен от алуминиеви тръби и сглобки.

технология_3d_принтирано

След сглобяването им, частите преминават през процес на почистване и накрая стигат до боядисване.

boqdisvane_3d_printirane

Финалните детайли, като очи, лица, емблеми, и баджове се довършват ръчно, за по-голяма прецизност. Кутиите са изработени специално за гигантските кукли и опреличават конвенционалните опаковки за играчки.

dovurshitelni_raboti

В крайна сметка от Alliance Studio се справят блестящо със зададената задача и изумяват феновете на OVERWATCH, по-целия свят.

 Източник: http://www.mold3d.com/blog/2016/5/25/assembling-the-giants

Етикети: 3D Принтиране, технология SLA 3D Моделиране

 

No Comments

Post A Comment